Prachtige namen die 'zegen' of 'wonder' betekenen

Prachtige namen die
  • in Baby
  • 0
  • 2803
  • 11/04/2023

Een kindje krijgen is een wonder en dit kan je als ouder zeker terug laten komen in de naam. Gelukkig zijn er genoeg namen met deze betekenis en daarom hebben wij de mooiste namen gevonden die 'zegen' of 'wonder' betekenen! 

Meisjesnamen 

Veel talen hebben soortgelijke namen met dezelfde betekenis. Neem bijvoorbeeld de Franse babymeisjesnamen Mireille, Marvel en Marvella. Ze hebben allemaal de betekenis 'wonder', maar de Spaanse naam Mireya ook! Micaela en Mikelle zijn beide Engelse namen die 'geschenk van God' betekenen, terwijl Mirabelle een Franse naam is die 'van ongelooflijke schoonheid' betekent. Daarnaast heb je nog andere namen zoals Bea, Gwyneth, Annie, Sachi en Atara, die allemaal 'gezegend' betekenen. 

Jongensnamen 

Voor jongens betekenen de namen Asher, Benedict, Bennett, Zelig en Barke allemaal 'zegen'. De Engelse naam Aaron en de Italiaanse naam Loreto zijn beide geweldige jongensnamen die 'wonderbaarlijk' betekenen. Eervolle vermeldingen zijn: Neo, Jesse, Darko, Matthew en Theodore, wat allemaal 'geschenk' betekent. 

Tip van de redactie

BabyBytes heeft ook een namenzoeker! Ben jij nog op zoek naar een naam, dan vind je hier vast een leuke!

BabyBytes-namenzoeker

Unisex 

Natuurlijk kan je je kindje ook een unisex naam geven. Wees er creatief in en denk vooral buiten de lijntjes, want je kindje een naam geven is een van de leukste dingen die er is! 

Wat betekent de naam van jouw kindje?

Lees ook

Dít zijn de mooiste Italiaanse namen (met betekenis)
De 30 mooiste Scandinavische namen

Bron: Sheknows

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50