De 30 mooiste Scandinavische namen

De 30 mooiste Scandinavische namen

Scandinavië is hip! En niet alleen vanwege de blauw-geelgekleurde meubelgigant! We zijn met z’n allen dol op Scandinavische series als The Bridge en Borgen, zijn al jaren fan van H&M en menig interieur is enigszins geïnspireerd op het Hoge Noorden. Om toch een beetje bij deze trend aan te sluiten hierbij dus een lijst met de leukste Scandinavische kindernamen!

BabyBytes heeft een gigantische namendatabase. Op alle namen hieronder kun je dus ook klikken voor meer informatie over de betekenis van de naam, hoe vaak hij de afgelopen jaren is gegeven en vanaf wanneer hij volgens onze gegevens voor het eerst in Nederland is opgedoken. 

Jongensnamen:


Lees meer! Vind je het moeilijk om dé perfecte naam voor je kind te bedenken? Met deze tips kom je een heel eind! 

Meisjesnamen:

Ken jij andere Scandinavische namen die het noemen zeker waard zijn? Zet ze hieronder neer om zo een langere lijst te maken! Wie weet helpen we aankomende ouders een eind op weg! :-)

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


  • Stellaster

    1 van mijn vrienden heet Illian. Met 2 L’s. En nog een andere vriend heet Gandalf. Blijkbaar de naam van de tovenaar uit ‘Lord of the Rings’. Zijn broer heet Garion. Het zijn vreemde namen maar dat vind ik wel eens leuk. In mijn zusje’s klas zat ooit een Kiril. En wat ik ook een mooie naam vind is Amelie Noa

  • Me1214

    Kjeld, stond bij ons op het lijstje, maar toch iets anders geworden.

  • Latin_Lady

    Onze twins heten Einar en Gunnar. Ook Scandinavisch, met name afkomstig van de vikings. Jammer dat die er niet tussen staan...

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50