Postnatale depressie bij vaders wordt vaak niet herkend

Postnatale depressie bij vaders wordt vaak niet herkend

Zo'n 5 tot 10 procent van de vaders heeft een postnatale depressie. Iets wat vaak niet wordt herkend, omdat ze andere symptomen hebben dan moeders die hiermee te maken krijgen. In een nieuwe podcast-aflevering van The Real Deal praat BabyBytes deskundige Tilda Timmers met gz-psycholoog Annemarie Perseijn over hoe je vaders met een postnatale depressie kunt helpen.

Mannen die last hebben van een postnatale depressie hebben andere symptomen dan vrouwen. Ze zijn vaak boos, trekken zich terug, krijgen last van besluiteloosheid, grijpen vaker naar alcohol en/of drugs en zijn vaak wat agressiever. Vaak wordt dit door hun omgeving niet gezien, maar ook mannen trekken niet aan de bel als ze niet lekker in hun vel zitten.

Podcast

In de podcast The Real Deal geeft gz-psycholoog Annemarie advies over hoe hiermee om te gaan.

Beluister via iTunes

Beluister via Stitcher

Beluister via Soundcloud

Beluister via Spotify

Luister ook naar de vorige podcasts:

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Tilda (35) is getrouwd met chirurg Tim en moeder van Livia (3 jaar) en Emmi (0). Ze maakte na de geboorte van haar dochtertje een postnatale depressie door.

Nadat deze was opgeklaard, wilde ze graag moeders helpen, zoals ze zelf ook geholpen is tijdens haar postpartum depressie. Daarom besloot ze haar eigen begeleidingspraktijk voor mama's zonder roze wolk op te richten. Vanuit haar expertise als therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van postnatale depressies, begeleidt ze moeders weer het positieve pad op. 

Ook heeft ze de podcast The Real Deal bedacht en interviewt ze in de BabyBytes-podcaststudio deskundigen die advies geven aan kersverse ouders.

Voor meer informatie, kijk op froufroubegeleiding.nl. De begeleiding wordt vergoed door de zorgverzekering.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50