Postnatale depressie beïnvloedt relatie tussen moeder en kind

Postnatale depressie beïnvloedt relatie tussen moeder en kind
  • in Moeder
  • 4
  • 8109
  • 05/03/2018

Een postnatale depressie is niet alleen ontzettend vervelend om mee te maken, het blijkt dat het niet zonder gevolgen blijft. Zo heeft een moeder die last heeft gehad van een postnatale depressie een minder goede relatie met haar kind ontwikkeld dan moeders die er geen last van hebben gehad.

Dit blijkt uit recent onderzoek aan de universiteit van Kent in Groot-Brittannië.

Het was al eerder bekend dat een postnatale depressie invloed heeft op de ontwikkeling van het kind en op band die een moeder met kind heeft. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat een postnatale depressie een langer effect heeft dan gedacht. Zo is de relatie tussen een moeder en kind slechter en kan het zelfs van invloed zijn op de relatie tussen grootmoeder en kleinkind.

Lees ook:
Samen zingen kan helpen om een postnatale depressie af te komen

Meer doen om postnatale depressie te voorkomen

Volgens de onderzoekers is het belangrijk dat naar aanleiding van de resultaten van de studie meer geïnvesteerd moet worden in manieren om een postnatale depressie te voorkomen.

“De vrouwen die last hadden van een postnatale depressie bleken een slechtere relatie te hebben met hun nageslacht dan vrouwen die er geen last van hebben gehad. Hoe erger de postnatale depressie was, hoe slechter de relatie.”

Minder hechte band

Ook kwamen de onderzoekers erachter dat vrouwen die een postnatale depressie hadden gehad een mindere sterke band hadden met het kleinkind dat werd geboren bij het kind waarna ze een postnatale depressie hadden.”

Bron: HuffingtonPost

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50