Perfecte match: adoptiemoeder doneert nier aan geadopteerde zoon

Perfecte match: adoptiemoeder doneert nier aan geadopteerde zoon

Het is heel moeilijk om als patiënt in afwachting van een donor de perfecte match te vinden. Hoe toevallig is het dan ook dat adoptiemoeder Nicole Alles een match heeft met haar geadopteerde zoon Sebastian, die een nieuwe nier nodig had.

Nicole Alles was jarenlang pleegmoeder. Ze stond op het punt om ermee te stoppen vanwege minder leuke ervaringen, totdat ze hoorde over baby Sebastian.

Nicole: “Ze vertelden dat ze geen gezin voor hem konden vinden en dat brak onze harten dus besloten we om hem in ons gezin op te nemen.”

Lees ook:
Eerste keer kind geboren in Verenigde Staten via getransplanteerde baarmoeder

Ziek

Sebastian was heel erg ziek. Hij werd geboren met twee klaplongen, een niet functionerende blaas, een niet werkende linker nier en een rechter nier die ‘haperde’. Nicole kreeg uitgebreide training om voor de zeven weken oude baby te zorgen.

Toen hij bij Nicole en haar man Justin in huis woonde, moest hij maar liefst 30 keer worden geopereerd vanwege zijn slechte conditie.

“Nu is het zo’n zonnestraaltje”, zegt ze over de inmiddels vierjarige Sebastian. “Het is moeilijk voor te stellen wat hij allemaal heeft moeten doorstaan. Als je naar hem kijkt, zie je een normaal kind, maar als je zijn shirt omhoog doet dan zie je alle littekens van alle operaties.”

Match?

In 2016 werd Sebastian door Nicole en haar man geadopteerd. Ondanks alle behandelingen en operaties ging het niet goed met de enige nier die nog enigszins werkte.

Nicole vertelt Today Parenting dat het haar droom was om een niet aan haar zoon te doneren, maar de kans dat ze ene match zouden zijn waren heel klein. Toch liet ze zich testen, ook al hadden de artsen aangegeven dat hun voorkeur lag bij een nier van een donor van 30 jaar of jonger. Maar uit de testen blek dat de 48-jarige Nicole een perfecte match was, dus maakten de artsen een uitzondering.

Oktober 2017, een jaar na de adoptie, gingen ze onder het mes en kreeg Sebastian de nier van Nicole. Na een paar weken werd duidelijk dat de operatie was geslaagd, want Sebastians gezondheid ging met sprongen vooruit!

Inmiddels kan hij ook normaal eten. Eerst ging dat alleen maar via sondevoeding. Inmiddels zijn kipnuggets en patat zijn favoriet!

“We hebben nog een lange weg te gaan, maar ik voel me gezegend en zo blij”, laat Nicole weten.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden