Pas op: houten speelgoedtreintjes kunnen gevaarlijk zijn voor je kind

Pas op: houten speelgoedtreintjes kunnen gevaarlijk zijn voor je kind

Houten speelgoedtreintjes voldoen vaak niet alle wettelijke eisen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Uit veiligheidsonderzoek blijkt dat slecht 7 van de 21 onderzochte treintjes aan de gestelde eisen voldeden.

Is jouw kind fan van houten speelgoedtreintjes? Let dan op of het treintje aan de wettelijke eisen voldoet. Het blijkt niet zo goed gesteld te zijn met de veiligheid van de houten speelgoedtreintjes. 5 van de 21 geteste treintjes blijkt zelfs ernstige tekortkomingen te hebben. Zo kunnen er kleine onderdelen loslaten waardoor verstikkingsgevaar op de loer ligt.

Lees ook
Waarom zet je kind zo graag zijn speelgoed op een rijtje?

Verstikkingsgevaar

De NVWA keek bij het onderzoek onder andere naar de kans zich kunnen verslikken in kleine onderdelen die kunnen loslaten en het risico dat een kin in koordjes verstrikt kan raken.

Wil je weten of het houten treintje van jouw kind aan de wettelijke eisen voldoet? Bekijk de lijst van de onderzochte treintje die de NWA heeft gepubliceerd.

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50