Pas bevallen Maxime Meiland onder vuur na foto met wijntje

Pas bevallen Maxime Meiland onder vuur na foto met wijntje

Nietsvermoedend plaatste kersverse moeder Maxime Meiland vorige week een foto op Instagram waarop ze te zien is met een glas witte wijn in haar hand. “Het mag weer”, staat er bij de foto. Dit was natuurlijk voer voor de moedermaffia. 

Doe normaal

Twee weken geleden beviel Maxime van haar tweede dochter Vivé en daardoor viel de wijnfoto niet in de smaak bij haar volgers. Binnen no time werd er op haar foto gereageerd en de reacties waren niet mild: “Jemig, alcohol als kraamvrouw? Doe normaal.” of “Geef je dan geen borstvoeding?”.

Alcohol

Er waren ook positieve reacties, veel volgers vonden dat Maxime lekker moest genieten van haar drankje. Ook als je borstvoeding geeft mag je in principe alcohol drinken, maar er wordt dan aanbevolen dat je per glas minimaal drie uur wacht met voeden. 

Borstvoeding

Uit de laatste cijfers van de Rijksoverheid blijkt dat bijna 70 procent van de moeders begint met het geven van borstvoeding. Na een maand is dit nog maar ongeveer 47 procent. 

 

Zeg jij er wat van als een pas bevallen moeder aan wijntje aan het drinken is?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


  • Daniëlla85

    Och ik kijk er ook naar uit hoor mijn eerste wijntje🙈😂 en ja ik ga borstvoeding geven.

    1 wijntje kan echt geen kwaad. Ik zeg geniet er lekker van🥂

  • 6e-wonder

    Ze heeft gelijk, het mag weer!! Heerlijk toch even zo'n momentje🍷

  • Moedervanmooieknulleneneenmeid

    Mensen hebben altijd wat te mauwen. Ik was ook zo'n loedermoeder. Kon geen BV geven en na de bevalling had ik zin aan een peuk. Dat vind ik echt wel dom van mezelf zeker als je zo lang gestopt bent geweest. En 5 weken later lag ik wijn te lurken. Heb ervan genoten dat wel hahaha

  • Miiepj-aapie

    Wat een kul, sommige trekken de champagne open zodra het kind net is aangekleed.

    Ik drink zelf nooit. Maar goed van deze mama dat ze het in iedergeval niet deed dat ze zwanger was, zie het positief 🤷

  • Assiral

    Laat haar lekker😉. Als het tijdens haar zwangerschap was geweest had ik er wél wat van gevonden. Maar wat is hier precies erg aan?

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50