Ouders voelen zich vaak mislukkelingen tijdens eerste levensjaar baby

Ouders voelen zich vaak mislukkelingen tijdens eerste levensjaar baby

Opeens ben je verantwoordelijk voor een klein wezentje. Doe je het wel goed, hoe moet het als je weer naar je werk gaat? Je hebt je misschien nog nooit zo onzeker gevoeld. Voor de meeste ouders geldt dat ze zich tijdens het eerste levensjaar van hun baby als grote mislukkingen voelen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse WaterWipes, een bedrijf dat babydoekjes produceert zonder toevoegingen. Voor het onderzoek ondervroegen ze zo’n 13.000 ouders over de hele wereld om een beeld te krijgen van de druk die ouders voelen. Zo’n 55 procent heeft het gevoel dat ze het eerste levensjaar van hun baby falen. Vooral moeders hebben last van dit gevoel. 60 Procent van de moeders heeft het gevoel dat ze niet genoeg doen, vergeleken met 45 procent van de vaders.

Lees ook:
De 7 beste adviezen aan een onzekere moeder

Oorzaken

Maar wat is de oorzaak van dat gevoel? Volgens de onderzoekers zijn er meerdere:

  • Als nieuwbakken ouder krijg je ineens te maken met oververmoeidheid, stress en angsten aangezien je je op onbekend terrein bevindt.
  • Door de opkomst van sociale media wordt er vaker met andere ouders vergeleken en krijgen ouders vaak het idee dat ze het minder goed doen dan ouders die ze op social media zien en voelen ze de druk om perfect te zijn. Maar liefst 70 procent van de vaders en moeders zou willen dat er een meer realistisch beeld te zien zou zijn.

Heb/Had jij het idee dat je het niet goed genoeg doet/deed als ouder tijdens het eerste levensjaar van je baby?

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden