Ouders maken autostoeltje verkeerd vast

Ouders maken autostoeltje verkeerd vast

Het lijkt zo makkelijk om een autozitje voor je kind te installeren, maar uit onderzoek blijkt dat ouders het vaak verkeerd doen waardoor maar liefst acht op de tien kinderen onveilig in de auto zitten.

Taskforce Kinderveiligheid deed onderzoek naar kinderzitjes in de auto en bezocht drukke parkeerplaatsen van pretparken en zwembaden. Er kwam naar voren dat de helft van de autostoelen niet goed was geïnstalleerd en dat kinderen vaak niet goed werden vastgezet. Zo zitten zes op de tien kinderen te los in de autostoel omdat ouders de gordels niet goed genoeg hadden aangetrokken, meldt RTLnieuws.nl.

Lees ook:
Moeder waarschuwt voor gevaar slapen in autostoel

Onderzoek

In 2013 werd eenzelfde onderzoek gedaan en daaruit bleek dat driekwart van de kinderen tussen de 0 en 4 jaar niet goed is in de stoel zat. Voor VeiligheidNL wil de voorlichting over het gebruik van autostoeltjes aanscherpen.

Hoe kun je je kind veilig in een autostoel vervoeren?

Let er goed op dat je de juiste autostoel hebt die past bij de leeftijd en het gewicht van je kind. In onderstaande video’s van VeiligheidNL zie je hoe je je kind veilig in de auto kunt vervoeren. En nog een aanvullende tip: doe in de auto de winterjas van je kind uit. Doe je dat niet dan kunnen de riempjes niet goed genoeg zijn aangetrokken.

Zo zet je je baby goed vast

Zo zet je de babystoel goed vast met de gordel

Zo zet je een peuterstoel vast met de gordel

Zo zet je de baby- of peuterstoel met Isofix goed vast

Zo zet je je peuter goed vast

Zo zet je je kind goed vast

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50