Organisaties vragen kabinet te stoppen met 'foutgevoelige' kinderopvangtoeslag

Organisaties vragen kabinet te stoppen met

Meer dan dertig maatschappelijke organisaties roepen het demissionaire kabinet woensdag in een paginagrote advertentie in Trouw op het huidige financieringssysteem van kinderopvang te veranderen. 

Toeslagenaffaire

Volgens de 33 organisaties moet het "foutgevoelige" en "complexe" stelsel zo snel mogelijk worden aangepast zodat de toeslagenaffaire nooit meer kan gebeuren.  De oproep wordt gedaan door onder meer Jeugdzorg Nederland, de Algemene Vereniging Schoolleiders, FNV, CNV, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Jantje Beton en NOC*NSF. 

Financieringssysteem

"Het kabinet dat in februari viel vanwege het toeslagenschandaal maakt nu een doorstart. Daarmee verplicht het zich om het huidige financieringssysteem van kinderopvang zo snel mogelijk aan te passen", aldus de maatschappelijke organisaties. "Op dezelfde voet verder gaan terwijl tienduizenden slachtoffers nog steeds diep in de problemen zitten, is onacceptabel", staat in de advertentie.

Prioriteit

De organisaties pleiten voor gratis kinderopvang voor alle kinderen. Het afschaffen van de kinderopvangtoeslag zou prioriteit moeten krijgen.

Het kabinet dat in februari viel vanwege het toeslagenschandaal maakt nu een doorstart. Daarmee verplicht het zich om het huidige financieringssysteem van kinderopvang zo snel mogelijk aan te passen. Wat vind jij?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50