Opvallende video: 260 weken zwanger!

Opvallende video: 260 weken zwanger!

Wat betreft zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof mag je blij zijn dat je in Nederland woont, want als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten woont, is dat een stuk slechter geregeld. Daarom is er een campagne gestart om hier aandacht aan te geven. Dat doen ze met een zeer opvallende video met in de hoofdrol een vrouw die maar liefst 260 weken zwanger is!

De video is natuurlijk met een knipoog gemaakt, want ja, hoe kun je nu 260 weken zwanger zijn? Maar de hoofdrolspeelster in de video is dat nu eenmaal. En dat is ze omdat ze bij haar werkgever geen zwangerschapsverlof kan krijgen. Je ziet haar rondlopen met een verschrikkelijk grote zwangere bui van 260 weken zwangerschap. De reden dat ze zo lang zwanger is? Zowel zij als haar man krijgen geen betaald verlof en daarom spaart ze haar vakantiedagen op zodat ze verlof kan opnemen als haar baby zes jaar is.

Lees ook:
Tijdens je verlof gestoord worden door je baas

Geen betaald verlof

Geen betaald verlof kunnen opnemen rondom je zwangerschap is niet zo vreemd in de Verenigde Staten. Maar liefst 86 procent van de werknemers daar kan dat namelijk niet. Dat geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen!

Volgens de federale wet is het wel geregeld dat je recht hebt op twaalf weken verlof, maar dat is dus onbetaald. Als je dus verlof wilt opnemen, moet je je het dus kunnen veroorloven. In de Verenigde Staten is het ook de normaalste zaak van de wereld om direct na je bevalling weer aan de slag te gaan. Daar moet verandering in komen en daarom is de organisatie National partnership for women and families deze campagne gestart. Nu maar afwachten of ze er in Washington iets mee ga doen...

Bron: Metronieuws

 

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • MoedervanPinda

  Mijn zus heeft gewerkt tot 3 dagen voor haar geplande keizersnede..... Ze heeft een eigen zaak en woont in het buitenland. Ze heeft lang moeten sparen maar ze gaat pas weer werken als de baby een week of 10 oud is.

 • Dromenvanger1987

  Die meiden in de fb groep waar ik lid van ben werken ook allemaal tot de 38/39 weken, tenzij de baby eerder gehaald wordt. Daarna inderdaad vrij vlug weer werken een heleboel. Best een bizar contrast met hier!

 • Sharon

  Oh en een herhaling aanpassing op een oud artikel..

 • Sharon

  Oud filmpje al

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

12 leden zijn nu online
Aanmelden