Oproep: vind jij het belangrijk dat je kind goed presteert op school?

Oproep: vind jij het belangrijk dat je kind goed presteert op school?

Het zal je maar gebeuren: je vertelt apetrots aan vrienden en familie dat je kind zo goed heeft gescoord met de schooltoetsen en dan blijkt er een foutje te zijn gemaakt in de uitslagen. Vind jij het belangrijk dat je kind goed presteert op school?

Minister Slob van Onderwijs heef bekengemaakt dat een commerciële eindtoets in groep 8 de verkeerde resultaten heeft opgeleverd voor zo’n 20.000 leerlingen uit groep 8. In de meeste gevallen hebben deze leerlingen een te hoog advies gekregen. Het gaat niet om een fout bij de centrale eindtoets, beter bekend als de CITO, maar om toetsen als de IEP-eindtoets, ROUTE 8, DIA-eindtoets of AMN-toets hebben gemaakt, meldt NOS.nl.

Zo kan een leerling als eindresultaat een havo/vwo-advies hebben gekregen in plaats van een vmbo gl-tl/havo-advies.

Lees ook:
Checklist: dit moet je kind kennen en kunnen voor de basisschool

Huh? Cito's in groep 1?

Misschien is het nu nog een beetje ver-van-je-bed-show zo’n middelbaar schooladvies van je kind, maar op sommige basisscholen worden er al vanaf groep 1 toetsen afgenomen om naar de ontwikkeling van je kind te kijken. Ik keek daar zelf een beetje raar van op toen mijn kinderen naar de basisschool gingen. Daar werden de toetsen vanaf groep 1 CITO-toetsen genoemd. Ik was destijds in de veronderstelling dat dat alleen in groep 8 werd gedaan, maar nee, mijn kleuters en hun klasgenoten moesten er ook aan geloven. De resultaten werden dan besproken tijdens een 10-minutengesprek. Spannend, maar ach, er werd ook benadrukt dat we het nog net al te zwaar moesten opnemen en dat het bedoeld was om naar de ontwikkeling van je kind te kijken.

Vind jij goede schoolprestaties belangrijk?

Toch kan ik niet ontkennen dat het fijn voelde als we te horen kregen als ze het goed deden, tja, is toch weer één ding om je minder druk om te maken, maar goed, het kwam ook voor dat de resultaten beneden pijl waren. Gelukkig had het ons geval een oorzaak, maar ik kan je vertellen: het is niet leuk als je je kind zo ziet struggelen.

Wat vind jij? Vind jij het belangrijk dat je kind goed scoort op school? Maak je je er druk om als het niet gaat zoals jezelf had verwacht of juist helemaal niet? Laat hieronder een reactie achter of op Facebook. Je kunt ook mailen naar chantal@babybytes.nl o.v.v. 'Schoolprestaties'.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal was hoofdredacteur BabyBytes a.i. tijdens het zwangerschapsverlof van Laura.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders. Naast haar freelance redactiewerkzaamheden is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (14) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50