Oproep: je kind suikervrij opvoeden of niet?

Oproep: je kind suikervrij opvoeden of niet?

De documentaires en nieuwsberichten over hoe slecht suiker is, komen steeds vaker voorbij. Steeds meer kiezen voor een suikervrij dieet. Maar doet je kind dan mee of juist niet?

Suiker zit in meer producten dan je denkt. Niet alleen snoep en pakjes drinken bevatten suiker, maar ook bijvoorbeeld sauzen en vleesbeleg. Hierdoor krijgen we soms meer suiker binnen dan goed voor ons is en we ons bewust zijn.

Lees ook:
Foodwatch waarschuwt: kinderdrank bevat net zo veel suiker als cola

Wat is jouw mening?

Misschien dat jij daarom bewust kiest om minder of geen suiker meer te eten. Maar hoe doe je dat bij je kind(eren)? Probeer je die ook zo min mogelijk suiker te laten eten of juist helemaal niet? Of vind je een suikervrij dieet maar onzin en eigenlijk onhaalbaar?

BabyBytes is voor een artikel op zoek naar voor- en tegenstanders van een suikervrije opvoeding voor je kind.

Mail

Mail jouw mening in max 300 woorden naar chantal@babybytes.nl o.v.v. suikervrij.

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


 • Assiral

  Balance is the key!💪🏻

 • Peepah

  Als hij gewoon zijn groente en fruit eet mag hij ook iets lekker. Als ze ouder zijn wil je ook dat ze juiste keuzes maken. Verboden vruchten zijn het spannendste dus ik ga niks verbieden. In mate aanbieden en er mee om leren gaan. Ik heb zelf ook wel eens behoefte aan iets te snoepen en alleen eten is ook ongezellig.

 • Rlyblue

  Hier mag suiker gewoon. Ze hoeven niet heel de dag te snoepen, maar helemaal niets geven vind ik onzin. Zolang er voldoende gezonds tegenover staat vind ik het echt geen probleem en dat ze met een feestje meer binnen krijgen dan goed voor ze is hoort er bij. Ik krijg kippenvel als ik lees dat mensen moeilijk doen over de mogelijkheid hagel te eten bij het jaarlijkse oranjeontbijt. Ik leer ze liever controle aan dan onthouding. Mijn zoon trakteert vandaag rozijntjes op de psz. Dat is gedroogd fruit met als hoofd ingredient, jawel, suiker.

 • Nx4

  mijn kinderen krijgen suikers, ik word soms gek van al die dingen die slecht zijn. als ik overal moet opletten kunnen we niks meer eten of drinken. tuurlijk let ik wel op dat ze niet de hele dag door suikers eten maar ben er echt niet constant mee bezig

 • Joyce4kids

  Hier niet volledig suikvrij maar wel zeer beperkt. Al die suiker zijn echt niet nodig. Waarom moet je elkedag 🍭snoepen en ranja nuttigen, echt overbodig eet liever een 🍏extra appel! Wij hebben niet eens gewone suiker in huis!

  Iemand zie ook tegen mij dat water alleen goed was voor de wc en niet om zo te drinken 😳 ik was met stomheid geslagen...

 • Mama-van-meisje

  Helemaal eens. Al die suikers vind ik ook nergens voor nodig. Daarbij denk ik dat een tussendoortje zonder suiker ook een traktatie kan zijn. Het is maar net wat je gewend bent.

 • MomOfGirls

  Nee wij voeden onze kinderen niet volledig suikervrij op.. maar ze krijgen het wel met mate.

 • Yune

  Alles met mate. Je hoeft niet geheel je keel aan de kapstok te hangen.

 • Nog-even!

  Misschien ook de documentaires aanhalen over ouders die doorslaan in de controledrang over de voeding van hun kinderen en de eetproblemen die kinderen hierdoor ontwikkelen? En dan heb ik het nog niet eens over de groeiachterstanden....

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50