Foodwatch waarschuwt: kinderdrank bevat net zoveel suiker als cola 

Foodwatch waarschuwt: kinderdrank bevat net zoveel suiker als cola 

Staat jouw kind heel de avond te stuiteren van energie? Denk dan even goed na of je hem of haar wellicht een kinderdrankje hebt gegeven die dag. Kinderdrankjes bevatten namelijk vaak bijna evenveel suikers als cola, en soms zelfs meer!

De organisatie Foodwatch, die 194 pakjes drinken heeft onderzocht uit de vijf grootste supermarkten (Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Plus en Lidl), komt tot deze conclusie. In de pakjes zit gemiddeld 16,2 gram suiker. Dit zijn vier suikerklontjes die vier gram per stuk wegen. In een even grote hoeveelheid cola zitten vijf suikerklontjes. Een kwart van deze drinkpakjes bevat zelfs meer suiker. De gevolgen van te veel suiker binnenkrijgen zijn aandoeningen als diabetes, hartzieken en beroerten, aldus Foodwatch.

Suikerbommen: yoghurtdrankjes
De drankjes die de meeste suiker bevatten zijn yoghurtdrankjes van Albert Heijn, Aldi, Jumbo en Plus. Daar zitten gemiddeld meer dan zes suikerklontjes in. ‘Een keer een pakje kan geen kwaad. Maar kinderen krijgen dit elke dag mee naar school. Als je dit drinkt in de ochtendpauze, in de middagpauze en wanneer je thuiskomt, drink je achttien suikerklontjes per dag’, legt Foodwatch uit.

Ook zijn er pakjes waar weinig suiker in zit, maar die zijn helaas ook niet gezond. Hier zijn namelijk andere zoetstoffen aan toegevoegd. Foodwatch: ‘Dat zijn geen gezonde alternatieven. Als je kinderen overvoert met zoet, leren ze andere smaken niet waarderen. En dat zie je de rest van hun leven terug in een verkeerd eetpatroon.’

Ingrijpen
Het doel van Foodwatch is dat minister Edith Schippers van Volksgezondheid ingrijpt. ‘Nu wordt het aan de fabrikanten, supermarkten en de horeca gelaten om mensen minder suiker, zout en vet binnen te laten krijgen. Die zelfregulering faalt’, aldus de non-profitorganisatie.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50