Oproep: hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren?

Oproep: hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren?

Soms is het een hele stap om je baby uit handen te geven en te laten logeren bij je (schoon)ouders, een ander familielid of een vriend(in). Maar soms kun je niet wachten totdat je een nachtje voor jezelf hebt. Dat is voor iedereen anders. Hoe oud was jouw kind toen hij voor het eerst ging logeren?

Ik weet nog heel goed dat ik en mijn man onze oudste voor het eerste een nachtje uit handen gaven. Het was een hele stap, want ik had er toch wel behoorlijk veel moeite mee, maar we waren zo toe aan een avondje en nachtje voor onszelf. Onze oudste was een nachtbraker. Vond het reuze gezellig in de nacht, vooral als wij ons gezicht lieten zien. Ondertussen groeiden onze wallen tot buitenproportionele grootte en waren we intens moe. Mijn schoonouders boden aan om om te passen: onze zoon was toen een half jaartje oud. Moeilijk, maar o zo nodig.

Lees ook:
7 thuisdate-tips voor ouders met (met jonge kinderen)

Zo moe

Het uitzwaaien was even een emotioneel momentje, maar onze zoon vond het wel prima geloof ik. Wij reden een beetje onwennig naar ons hotelletje in een andere stad. Gelukkig pikten we de draad snel op met zijn tweetjes. Koffers uitpakken, even shoppen, ergens gezellig borrelen en dan uit eten. Dat laatste was een ware beproeving. De vermoeidheid begon parten te spelen. En dat terwijl we enthousiast voor een driegangenmenu gingen. Halverwege het voorgerecht stond mijn man ineens op: “Ik moet even slapen, want ik val bijna in slaap.” En daar ging hij: rondjes lopen in het restaurant. Nu werkt het behoorlijk op mijn lachspieren als ik eraan denk, maar toen zat ik daar in mijn eentje een romantisch diner weg te werken.

Toen hij weer terug aan tafel plaatsnam, hebben we in sneltreinvaart ons hoofdgerecht opgegeten. Het dessert lieten we zitten. We zijn naar bed gegaan, het was 21 uur en zijn als een blok in slaap gevallen. Heel romantisch…

Daarna hebben we het regelmatig gedaan: onze zoon en later ook samen met onze dochter bij opa’s en oma’s laten logeren. ‘Gewoon’ om even bij te slapen en ook nog wat quality time aan elkaar te besteden.

Oproep

Hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren? Laat hieronder of op Facebook een reactie achter. Of mail naar: chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘Baby gaat logeren

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (20) Stuur een bedankje


 • Boes

  ik geloof dat ze een jaar was. Ze was de eerste periode een moeilijke slaper en wou er niemand mee lastig vallen.

 • Boes

  ik geloof dat ze een jaar was. Ze was de eerste periode een moeilijke slaper en wou er niemand mee lastig vallen.

 • Florien84

  De oudste denk ik een maand of 9 en de jongste met 7 maanden maar voorlopig niet meer.

 • Assiral

  Ze is nu 7,5 maanden en is nog niet uit logeren geweest.

 • mamavanmijnlief

  Na het stoppen met borstvoeding: dus rond 1 jaar.

  Jij dan Chantal? Je schrijft een stukje, stelt een vraag, maar vertelt zelf niet hoe oud jullie baby was ttv eerste logeerpartij

 • Assiral

  Er staat dat haar zoon een half jaar was.

 • mamavanmijnlief

  Nu wel

 • Vvndt

  Mijn zoontje is nog nooit gaan logeren. Mijn ouders wonen 60 km van ons dat vind ik te ver. Mijn moeder komt vaak oppassrn of hij gaat naar hun toe. De ouders van mijn man wonen 5 min bij ons vandaan maar vertrouw ze voor geen cent.

 • Tissie

  Ik heb altijd gezegd dat mijn kind mag logeren als hij er zelf om vraagt.

  Laatst met net twee moest hij even bij opa en oma naar bed in de avond omdat wij weg moesten. We zouden hem ophalen als we thuis kwamen, lekker makkelijk want opa en oma wonen 20 meter bij ons vandaan. Uiteindelijk zei oma dat ze ons anders wel zou bellen als hij wakker werd, dat gebeurd vaak tussen 11 en 12. Maar hij werd nu pas rond 2 uur wakker en hij wilde bij opa en oma in bed verder slapen😂 Ook dat vond oma wel prima. Uiteindelijk wilde hij om 7 uur, na het ontbijt wel naar huis en kroop toen nog even lekker bij mij in bed😍

  Nu hij weet wat logeren is vraagt hij dus ook of hij bij andere opa en oma en zijn tante en oom mag logeren😂 Maar die wonen ruim 3 kwartier bij ons vandaag dus dat vind ik nog wel een dingetje 😉

 • ASNC1988

  Mijn dochter met 9 mnd. Ik vond het best moeilijk, daarna geloof ik ook niet heel veel meer hihi, alleen als opa/oma's er zelf mee kwamen. Ons zoontje was 3 maanden, hij mocht bij opa en oma logeren omdat ons dochtertje ziek was en ik haar even al mijn aandacht wilde geven. Hij vond het helemaal prima!

  Hoe het met nr 3 zal gaan, is afwachten. Waarschijnlijk willen de oudsten dan liever even lekker naar opa en oma ;-)

 • Ckp

  Mijn kereltjes (tweeling) gaan volgende week voor t eerst logeren bij opa en oma. Ze zijn dan 7 weken oud! Wij gaan naar een feestje en me ouders vinden het geweldig om op te passen.

  Of ik er moeite mee heb om mijn kinderen achter te laten... nee hoor! Na wat ik heb meegemaakt is dit een peule schil!

 • Berbeltje

  Jaar of twee om te oefenen voor als haar broertje geboren zou worden. Ik gaf nog borstvoeding s nachts waardoor uit logeren niet zo voor de hand lag

 • Peepah

  Mijn moeder zit er niet op te wachten, in geval van nood staat ze klaar. Mijn kinderen mijn verantwoordelijkheid, heeft ze zelf ook gehad met ons. Ze heeft helemaal gelijk. Als ze zindelijk zijn en ze vragen of ze bij opa en oma mogen logeren dan staan er bedden klaar. Tot die tijd slapen ze thuis. Als ze overdag die kant op willen zijn ze welkom en kan ik in de middag eventjes mijn rust pakken. Dus overal valt een mouw aan te passen.

 • onsgeheim85

  Volgens mij ongeveer een jaar.. na dat de borstvoeding stopte! 1 nachtje heerlijk bij mijn ouders of zus 😍 ben nog nooit zonder kinderen op vakantie geweest. Het lijkt me echt heerlijk wanneer je dit kunt(dan komt denk ik het schuld gevoel om de hoek kijken 😂)

 • onsgeheim85

  Volgens mij ongeveer een jaar.. na dat de borstvoeding stopte! 1 nachtje heerlijk bij mijn ouders of zus 😍 ben nog nooit zonder kinderen op vakantie geweest. Het lijkt me echt heerlijk wanneer je dit kunt(dan komt denk ik het schuld gevoel om de hoek kijken 😂)

 • Sandra2018

  Zoon is acht jaar en nog nooit en dochter is drie maand en ook nog niet.

 • Sandra2018

  Zoon is acht jaar en nog nooit en dochter is drie maand en ook nog niet.

 • Kez

  Zodra ze zelf konden aangeven dat ze dat wilden, jaartje of 7.

 • My-Pride-and-Joy

  Onze zoon ging voor het eerst uit logeren toen hij ongeveer 4 maanden oud was. Ik was al een keer bij mijn ouders blijven slapen, dan zorgden zij voor de nachtvoeding en kon ik mooi doorslapen en mijn man was thuis, heerlijk!

  Toen hij 4 maanden was hebben wij een stedentrip gedaan van 4 dagen.. ook toen pasten mijn ouders op en wij vonden het heerlijk. Ik had er niet zoveel moeite mee maar zag eigenlijk alleen maar voordelen haha. Mijn ouders vonden het geweldig dat ze mochten oppassen dus iedereen blij.

 • Nog-even!

  Eh....niet... Met 2 jaar voor het eerst

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50