Oproep: hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren?

Oproep: hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren?
  • in Baby
  • 17
  • 2478
  • 31/01/2019

Soms is het een hele stap om je baby uit handen te geven en te laten logeren bij je (schoon)ouders, een ander familielid of een vriend(in). Maar soms kun je niet wachten totdat je een nachtje voor jezelf hebt. Dat is voor iedereen anders. Hoe oud was jouw kind toen hij voor het eerst ging logeren?

Ik weet nog heel goed dat ik en mijn man onze oudste voor het eerste een nachtje uit handen gaven. Het was een hele stap, want ik had er toch wel behoorlijk veel moeite mee, maar we waren zo toe aan een avondje en nachtje voor onszelf. Onze oudste was een nachtbraker. Vond het reuze gezellig in de nacht, vooral als wij ons gezicht lieten zien. Ondertussen groeiden onze wallen tot buitenproportionele grootte en waren we intens moe. Mijn schoonouders boden aan om om te passen: onze zoon was toen een half jaartje oud. Moeilijk, maar o zo nodig.

Lees ook:
7 thuisdate-tips voor ouders met (met jonge kinderen)

Zo moe

Het uitzwaaien was even een emotioneel momentje, maar onze zoon vond het wel prima geloof ik. Wij reden een beetje onwennig naar ons hotelletje in een andere stad. Gelukkig pikten we de draad snel op met zijn tweetjes. Koffers uitpakken, even shoppen, ergens gezellig borrelen en dan uit eten. Dat laatste was een ware beproeving. De vermoeidheid begon parten te spelen. En dat terwijl we enthousiast voor een driegangenmenu gingen. Halverwege het voorgerecht stond mijn man ineens op: “Ik moet even slapen, want ik val bijna in slaap.” En daar ging hij: rondjes lopen in het restaurant. Nu werkt het behoorlijk op mijn lachspieren als ik eraan denk, maar toen zat ik daar in mijn eentje een romantisch diner weg te werken.

Toen hij weer terug aan tafel plaatsnam, hebben we in sneltreinvaart ons hoofdgerecht opgegeten. Het dessert lieten we zitten. We zijn naar bed gegaan, het was 21 uur en zijn als een blok in slaap gevallen. Heel romantisch…

Daarna hebben we het regelmatig gedaan: onze zoon en later ook samen met onze dochter bij opa’s en oma’s laten logeren. ‘Gewoon’ om even bij te slapen en ook nog wat quality time aan elkaar te besteden.

Oproep

Hoe oud was jouw baby toen hij voor het eerst ging logeren? Laat hieronder of op Facebook een reactie achter. Of mail naar: chantal@babybytes.nl o.v.v. ‘Baby gaat logeren

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (17) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50