Oproep: heb jij moeite met verdelen van je liefde over je kinderen?

Oproep: heb jij moeite met verdelen van je liefde over je kinderen?

Als je zwanger bent van je eerste dan is alles nog nieuw en spannend. En als je kleine er is, dan voelt dat zó speciaal! Maar hoe gaat dat met een tweede? De spanning van het zwanger zijn, is iets minder en hoe zit het met de liefde? Kun je net zoveel van je tweede houden als van je eerste kind?

Het is een taboe-onderwerp: dat je van het ene kind meer houdt dan van de ander. Vlogger Louise Pentland bracht het onderwerp op haar Instagram ter sprake. Zij is zwanger van haar tweede kindje en is bang dat ze niet zoveel van de tweede zal gaan houden als de eerste. Ze vraagt zich af of ze de enige is die deze angst heeft. Eigenlijk wilde ze het onderwerp niet ter sprake brengen, want is het niet normaal als je gewoon barst van de liefde voor je ongeboren kind ook al is het de tweede, derde, vierde, enz.?

Lees ook:
Brits gezin verwelkomt 21e kind

Bang

Uit de reacties te zien, is ze niet de enige die daar bang voor was. “Het is heel natuurlijk dat je je zo voelt. Ik had dat ook.” of “Ik was zo blij en zo bang toen ik voor de tweede keer zanger was. Ik wilde mijn dochtertje niet het gevoel geven dat ze plaats moest maken.”

Moederhart

Louise: “Gelukkig werkt een moederhart heel cool, omdat het hart niet opsplitst als er een nieuw kind is, maar het verdubbelt. Het is niet erg als je bang bent dat je een slechte moeder zal worden, je hart zal je verrassen.”

Oproep: heb jij moeite met verdelen van je liefde?

Hoe zit dat bij jou? Was jij bang dat het moeilijk was om je liefde te verdelen over meerdere kinderen? Voor een artikel op Babybytes.nl ben ik op zoek naar moeders die hierover willen vertellen, mag eventueel anoniem. Laat een reactie hieronder achter als ik ‘m mag gebruiken, reageer op Facebook of mail naar chantal@babybytes.nl o.v.v. 'Liefde'.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50