Oproep: heb jij een mannelijke verloskundige gehad?

Oproep: heb jij een mannelijke verloskundige gehad?

Je hoort het niet vaak, maar ze bestaan toch echt: mannelijke verloskundigen. Terwijl we niet verrast opkijken als een man gynaecoloog is, gebeurt dat vaak wel bij een mannelijke verloskundige. Heb jij een mannelijke verloskundige gehad? Wij zijn benieuwd!

Onlangs las ik op de Canadese versie van de Huffington Post over de eerste mannelijke verloskundige die afstudeerde aan de Ryerson universiteit in Toronto. Aan Spencer Sawyer de eer. Hij zegt ook over zijn afstuderen: “Ik denk dat het een soort familieding is. Ik kom uit een familie met verloskundigen.” Zo waren zowel zijn moeder als zijn oma verloskundigen en zijn eigen geboorte werd begeleid door zijn oudtante.

Lees ook:
Eerste bezoek bij de verloskundige: dit kun je verwachten
 

Mannelijke verloskundigen in Nederland

Ook in Nederland zijn er mannelijke verloskundigen. In een artikel in de Trouw van mei 2017 vertellen vier mannelijke verloskundigen over hun ervaringen. Zo vertelt Jasper: “Soms moeten vaders aan het idee wennen. Als ze zien dat ik verstand van zaken heb, vinden de meesten het geen probleem dat ik een man ben. Er is maar één keer een cliënt naar iemand anders gegaan omdat haar partner het niet prettig vond.”

Heb jij een mannelijke verloskundige gehad? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Was je verrast dat je een mannelijke verloskundige had en heb je getwijfeld of je dat wel wilde? Of heb je juist bewust voor een mannelijke verloskundige gekozen? Laat je verhaal in maximaal 400 woorden achter op dit formulier.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50