Oproep: borstvoeding geven als je werkt? Hoe is het bij jou op je werk geregeld?

Oproep: borstvoeding geven als je werkt? Hoe is het bij jou op je werk geregeld?
  • in Moeder
  • 5
  • 1289
  • 14/11/2018

Je zwangerschapsverlof is voorbij, tijd om aan de slag gegaan. Maar hoe ga je het doen met borstvoeding? Bouw je het af als je weer aan de slag gaat, ga je kolven op je werk? Ben je op de hoogte hoe het op je werk is geregeld wat betreft kolven? BabyBytes is benieuwd naar jouw verhaal.

Uit Amerikaans onderzoek onder 774 zwangere vrouwen tussen de 18 en 40 jaar blijkt dat 75 procent van de respondenten van plan is om borstvoeding te blijven geven als ze weer aan het werk gaan, meldt SheKnows.com. Toch is minder dan 50 procent van de vrouwen op de hoogte van het borstvoedingsbeleid van hun werkgever. Slechts 46 procent zegt dat er op hun werk een kolfruimte aanwezig is. Bijna 63 procent zegt dat er nog een taboe rust op het geven van borstvoeding als je weer aan het werk gaat. En maar liefst 47 procent overweegt zelfs om van baan te veranderen om te kunnen kolven tijdens werktijden.

Lees ook:
Borstvoeding combineren met je werk: hoe doe je dat?

Oproep

Hoe zit dat bij jou? Wij willen graag weten of er bij jouw werkgever een goede kolfruimte aanwezig is, of je überhaupt op je werk wilt kolven. En stel dat je stopt met het geven van borstvoeding voordat je weer aan de slag gaat, wat je beweegreden is. Of werk je juist bij een bedrijf waar het heel goed is geregeld? Wij willen jouw verhaal graag horen! Laat hieronder of op Facebook je reactie achter of mail (mag anoniem) naar chantal@babybytes.nl o.v.v. 'borstvoeding tijdens werk'.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50