Ophef over borstvoedende vrouw op schoot bij Kerstman

Ophef over borstvoedende vrouw op schoot bij Kerstman

De-jarige Rebecca Dunbar uit Ontario (Canada) wordt online ‘geschoffeerd’ omdat ze een foto deelde van haarzelf op schoot bij de Kerstman in een winkelcentrum, terwijl ze borstvoeding geeft aan haar baby.

De vrouw zei dat één van haar jongens druk begon te doen en te huilen, terwijl ze in de rij stonden te wachten om op de foto te gaan met de Kerstman. Dus gaf ze hem borstvoeding om hem wat te kalmeren. Maar toen het hun beurt was om de Kerstman te ontmoeten, was haar kind nog niet klaar met drinken, waarop Rebecca besloot om al voedend op de foto te gaan met de Kerstman.

Toestemming
Rebecca zei tegen Global News dat ze het idee kreeg om haar zoon borstvoeding te geven op de schoot van de Kerstman, en een vriendin waar ze op dat moment mee was zei: ‘Go for it’. Allereerst kreeg ze toestemming hiervoor van zowel de fotograaf als de Kerstman zelf. 'We vroegen de fotograaf of hij dat oké vond en hij vond het prima omdat hij twee kinderen heeft die allebei borstvoeding kregen’, vertelt ze. ‘En de Kerstman zei: ‘Dit is me in veertig jaar nog nooit gevraagd, dus waarom niet?’ En dus namen we de foto’, voegt Rebecca eraan toe.

Rebecca plaatste vervolgens de foto op haar Facebook-pagina met de tekst: ‘Alles wat ik voor Kerstmis wil... is een gelukkige, gezonde baby’. 'Ik postte het gewoon als de zoveelste borstvoedingsfoto met de bedoeling om te laten zien hoe goed borstvoeding is, maar het was een beetje een ironische en domme foto. De Kerstman kijkt dom’, zegt ze.

Kritiek
'Ik heb helaas veel negatieve reacties op sociale media gehad', zei Rebecca. Een vrouw schreef op Facebook: 'Wat een flauwekul. Moeders weten heel goed dat baby’s om de paar uur honger krijgen en gevoed moeten worden. Ze kon bijvoorbeeld een rustige plek opzoeken of ze kon van tevoren kolven en de inhoud in een flesje doen voor het geval haar baby honger kreeg. In plaats daarvan besloot ze om zich als een exhibitionist te gedragen.’

Rebecca, die haar Facebook-profiel privé heeft gemaakt als gevolg van de negatieve opmerkingen, zei dat ze geen spijt heeft van het nemen van de foto en ze zou het opnieuw 'een miljoen keer' doen, maar ze voelt zich verdrietig over de kritiek die ze kreeg. 'Ik denk dat borstvoeding meer aanvaardbaar moet worden op alle mogelijke manieren. Zulke reacties horen niet, omdat het niet moet worden gezien als abnormaal', zegt ze. 'Ik denk dat het geven van borstvoeding absoluut mooi is en ik was er zeer positief over. Het feit dat mensen zo negatief zijn is een beetje verontrustend. Maar iedereen heeft een mening.'

Dit is niet de eerste keer, onlangs kreeg deze dame die haar kind borstvoeding gaf in een restaurant, ook ladingen kritiek over zich heen.

Wat vind jij van deze foto? Vind jij het goed dat ze deze foto op social media deelde of niet?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: DailyMail

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50