Facebook-foto van borstvoedende moeder in restaurant gaat viral

Facebook-foto van borstvoedende moeder in restaurant gaat viral

Als je ooit borstvoeding hebt gegeven dan herken je wellicht de twijfel over het voeden van je baby in het openbaar. En de blikken die je krijgt. Moeder Ashley Kaidel was het zat dat ze afkeurende blikken kreeg toen ze onbedekt borstvoeding gaf in een restaurant en plaatste een foto ervan op Facebook. De foto is inmiddels het hele internet over gegaan.

Vorige week postte de 24-jarige Ashley uit Florida de foto van zichzelf op Facebook. Het lijkt alsof ze in de verte staart op de foto, echter kijkt ze terug naar een vrouw die haar veroordelend aankeek tijdens het voeden in het openbaar zonder bedekking. Aangezien borstvoedingsfoto’s op Facebook ‘controversieel’ en ‘ongepast’ zijn tegenwoordig, plaatste Ashley de foto en de boodschap júist op het sociale medium. In korte tijd ging de foto viraal.

Voel je niet verkeerd voor het voeden van je baby
De 24-jarige moeder schreef de volgende tekst bij de foto: “Ten eerste zijn moeders die borstvoeding geven beschermd door de wet om dit op welke manier, hoe dan ook, waar dan ook en in alle omstandigheden te geven. Ten tweede hoef je je nooit beschaamd, gekleineerd, in verlegenheid gebracht of verkeerd te voelen voor het voeden van je baby op een natuurlijke manier. Ik doe dit voor de persoon met de gedachte ‘Borsten moeten worden bedekt. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor de ogen van je man. Het is intiem. Het is een privéding om je baby te voeden. Bedek ze uit respect. Mijn kinderen hoeven het niet te zien. Loop de kamer uit’ en alle andere denigrerende, kortzichtige gedachten.”

“Borsten zijn allereerst gemaakt om je kind te voeden; nog voor het plezier van de man. Het enige doel van de borst is om voedsel te maken en dit rechtstreeks in de mond van de baby te brengen. Dit is niet raar, en er is geen verschil tussen het voeden van mijn baby op deze manier en jezelf voeden met een lepel.”

Borstvoeding normaliseren
Ashley moest veel moeite doen om haar eerste kind zelf te kunnen voeden door een gebrek aan informatie en educatie en moest hiervoor ook naar een lactatiekundige. Na het overwinnen van de grootste obstakels is ze trots dat ze nu borstvoeding kan geven. Ze doet er dan ook alles aan om borstvoeding te normaliseren en te laten blijken dat ‘point and stare’-reacties niet oké zijn.

De grote vraag: wat vind jij van haar actie?

Meer van dit soort artikelen lezen op Babybytes? Like Babybytes op Facebook en volg ons op Twitter!

Bron: Babble.com
Foto: Facebook Ashley

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden