Opa bezoekt te vroeg geboren baby’s in ziekenhuis

Opa bezoekt te vroeg geboren baby’s in ziekenhuis

Je zou maar zo’n lieve opa hebben! Opa David Deutchman is elke dag op de intensive care afdeling waar hij te vroeg geboren baby’s helpt door ze extra aandacht te geven.

In het ziekenhuis zijn ze maar wat blij met opa Deutchman. Door hun drukke werkzaamheden hebben de verpleegkundigen weinig tijd om te vroeg geboren baby’s die op de intensive care liggen wat extra aandacht te geven.

Lees ook:
Zo zoet: elf weken te vroeg geboren tweeling laat elkaar niet los

Ouders

Natuurlijk worden de baby’s door hun ouders bezocht, maar soms is het moeilijk om ze alle aandacht te geven omdat ze nog andere kinderen hebben of te ver van het ziekenhuis af wonen. Gelukkig is opa Deutchman er.

Professioneel knuffelaar

Hij was ooit een marketing manager, maar is nu met zijn pensioen. Elke dag gaat hij naar het ziekenhuis en geeft de te vroeg geborenen extra aandacht door liedjes voor ze te zingen, op schoot te nemen, hun handje vast te pakken en een knuffel te geven. Dit doet hij al twaalf jaar lang.

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen zijn ontzettend blij met opa Deutchman. “Ik ben ervan overtuigd dat de baby’s door zijn aandacht sneller groeien en op gewicht komen. We zijn dolblij met hem!” aldus een van de verpleegkundigen.

En na het bekijken van onderstaand filmpje, begrijpen we dat helemaal! <3

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • (Fransisca)

  Aawhhh.. wat bijzonder en ontroerend

 • mama van A-M-Z-R

  In het artikel staat geschreven iedere dag, maar in het filmpje stond 2x per week...

  Los van dat...

  Lief van die man. Neem inderdaad aan dat dit besproken wordt met de ouders en ze toestemming moeten geven.

  Waren er maar meer mensen in de wereld die zich zo inzetten voor andere.

  Tegenwoordig zijn we allemaal maar zo druk met ons eigen leven.

 • mtv

  Enerzijds ontroerend, maar aan de andere kant ook wel gek. Hier op het NICU mogen alleen andere mensen bij een kind op bezoek in het bijzijn van een van de ouders. Ik zou het ook niet prettig vinden als ouder om te weten dat mijn kwetsbare kindje bij een vreemde op schoot ligt, maar ga er van uit dat hier goed over gesproken word met de ouders en er toestemming gegevraagd word. Mijn zoontje mocht destijds op het NICU maar 1x per dag op schoot en zou het vreselijk gevonden hebben als mij dat moment afgenomen werd door een goedbedoelde knuffel opa. Maar ... het idee is wel super lief.

 • Jti-gl

  Met je eens!

 • MontBlanc

  Ik snap je gevoel, maar dit is in de VS. Daar is de kans veel groter dat je ver van het ziekenhuis woont en dat je bovendien geen vrij krijgt om je kind op te zoeken in het ziekenhuis. Legio mensen hebben er ook 2 banen om het hoofd boven water te houden. Daar is deze opa dus onmisbaar.

 • Barbamammie79

  Ik moet er bijna van huilen..... wat ontroerend

 • DimmetjeV

  Ontroerend om te zien, wel sneu dat mensen soms zo weinig bij hun te vroeg geboren kindjes kunnen zijn blijkbaar. Deze man heeft een hart van goud ☺️

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50