Op vakantie gaan met bevriende stellen: hoe pak je dat aan?

Op vakantie gaan met bevriende stellen: hoe pak je dat aan?

Het is heel gezellig om met goed bevriende stellen op vakantie te gaan die ook kinderen hebben. Kunnen de kids met elkaar spelen in het zwembad en kunnen jullie gezellig borrelen als de kinderen in bed liggen. Dat klinkt leuk, maar hoe zorg je ervoor dat dat ook écht leuk is en het een geslaagde vakantie wordt?

Als jullie samen afspreken is het altijd een en al gezelligheid. Jullie voelen je bij elkaar op je gemak, kunnen het over van en nog wat hebben en de kinderen hebben de grootste lol met elkaar. Dus wat let jullie om samen op vakantie te gaan? Dat wordt toch een grote gezellige boel?

Toch kan het flink tegenvallen. Want twee weken op elkaars lip is wel even wat anders dan bijvoorbeeld een etentje. Elk gezin heeft zo zijn eigen gewoontes en afspraken. Wat als die nu met elkaar botsen? Dan zijn twee weken vakantie wel heel lang met elkaar. Dus hoe pak je het aan als je toch besluit om met een bevriend stel op vakantie te gaan? Met deze tips wordt het een topvakantie!

Regels met elkaar afstemmen

Elk gezin heeft andere afspraken, bijvoorbeeld over schermtijd, het aantal ijsjes tijdens vakanties, bedtijd en ga zo maar door. Het is handig om van tevoren met elkaar afspraken te maken om moeilijkheden te voorkomen.

Lees ook:
De eerste keer op vakantie met je baby

Sightseeing of lekker luieren?

Bespreek ook wat jullie graag doen tijdens vakanties. Gaan jullie liever elke dag op pad of gaan jullie lekker luieren bij het zwembad. Doen jullie alles samen of gaan juist niet?

Niet iedereen wil hetzelfde doen op hetzelfde moment, dus het is helemaal niet erg om je af en toe in groepjes op te splitsen.

Houd rekening met elkaar

Als jullie in een accommodatie zit, houd dan rekening met elkaar. Laat niet al je rommel rondslingeren, maak niet te veel herrie als het nog heel vroeg in de ochtend is en iedereen ligt nog op een oor. Vraag of iemand ook wat te drinken wil als je voor jezelf wat wilde inschenken. Houd een beetje rekening met elkaar.

Pas op elkaars kinderen

Gun elkaar een romantisch avondje met zijn tweetjes en bied aan om een avondje op de kinderen te passen zodat je je vrienden een romantisch dinertje voor twee kunnen doen. En dat kunnen ze natuurlijk ook voor jullie doen.

Het geldplaatje

Maak ook afspraken over het geld dat jullie te besteden hebben. Hoe houden het jullie bijvoorbeeld bij met boodschappen, etentjes, ijsjes kopen, bezoeken van attracties? Maken jullie een pot elke dag, elke week of voor de hele vakantie? Bespreek van te voren hoe jullie het gaan doen en wat jullie kunnen besteden, dat voorkomt scheve gezichten.

Positief blijven!

Vertragingen, dagenlang regen, een accommodatie die tegenvalt… Dat zijn natuurlijk dingen waar je niet vrolijk van wordt. Maar probeer dat niet de pret te laten drukken. Blijf positief, maak het gezellig met elkaar en geniet! Het is tenslotte van vakantie!

Ben jij wel eens op vakantie gegaan met een bevriend stel?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50