Op déze plekken bijten teken kinderen

Op déze plekken bijten teken kinderen

Als je kind lekker buiten speelt in de natuur dan is het belangrijk om hem daarna goed op teken te controleren. Er is een aantal plekken op het lichaam van je kind waar die gemene beestjes vaak bijten.

Uit onderzoek van het RIVM en de universiteit van Wageningen blijkt dat teken zich bij kinderen vaker vastbijten op het hoofd en in de nek. 32 procent van de tekenbeten bij kinderen worden op die plekken gedaan.

Een tekenbeet kan leiden tot de ziekte van Lyme. Om deze ziekte te voorkomen, is het dus belangrijk om heel goed in de nek en onder het hoofdhaar op teken te checken.

Lees ook:
Wat moet je doen bij een tekenbeet?

Schaamstreek

In eerste instantie werd gedacht dat teken vooral liefhebber zijn van warme en vochtige plekken op het lichaam zoals de schaamstreek. Maar nu blijkt dat ze zich slechts in 7 tot 9 procent van de gevallen daar vastbijten. Wel is deze plek gevaarlijker omdat de tekenbeet daar later wordt ontdekt en verwijderd waardoor de kans op de ziekte van Lyme wordt vergroot.

Meer informatie over teken vind je op Weekvandeteek.nl.

Bron: NOS.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50