Op deze dag worden de meeste baby's geboren

Op deze dag worden de meeste baby

Op welke dag is jouw baby geboren? Onderzoekers uit Groot-Brittannië hebben gekeken op welke dag van de week de meeste baby's worden geboren. Je raadt het nooit!

Slechts vijf procent van de vrouwen bevalt op de uitgerekende datum, maar meestal gebeurt het eerder of later dan de uitgerekende datum. Terwijl het lastig blijft om de precieze bevallingsdatum te voorspellen, blijkt uit onderzoek dat het wel makkelijker is om te zeggen op welke dag in de week de baby ter wereld komt.

Welke dag?

Volgens onderzoekers van een stamcellenbank in Groot-Brittannië blijkt dat op de zondag de minste baby's worden geboren. De meeste baby's worden op donderdag geboren, gevolgd door vrijdag en woensdag. Maar waarom worden er in het weekend minder baby's geboren dan doordeweeks? Een verklaring volgens de onderzoekers zou kunnen zijn dat keizersneden niet in het weekend worden gepland.

Maand en tijdstip

Ook kwam naar voren dat op 26 september de meeste baby's worden geboren. September is sowieso de maand waarin de meeste baby's het eerste levenslicht zien. Wat betreft tijdstip: de meeste baby's komen doordeweeks tussen negen uur 's ochtends en vijf uur 's middags ter wereld. Maar als er naar spontane bevallingen wordt gekeken dan worden de meeste baby's tussen één uur en zeven uur 's ochtends geboren, met om vier uur een piek.

Voor het onderzoek werd gekeken naar de gegevens van 18 miljoen geboorten in Groot-Brittannië.

Op welke dag is jouw kind geboren?

Lees ook:

Voor oudere moeders is het veiliger om op de uitgerekende datum te bevallen
Zwangerschapskalender: je zwangerschap van week tot week

Bron: TheBump

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sharon

    ik heb hier woensdag, zaterdag en vrijdag

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50