Oorbellen bij een baby? Dít vinden onze lezers ervan

Oorbellen bij een baby? Dít vinden onze lezers ervan

Oorbellen bij een baby. De ene moeder vindt het fantastisch en maakt al een afspraak bij de juwelier als ze net bij de geslachtsbepalende echo heeft gehoord dat ze een dochter verwacht. De andere moeder gruwelt ervan.

Wij vroegen onze lezeressen over hun afweging om hun babydochter wel of geen oorbellen te geven.

Hier met die oorknopjes!

Soraya (24): “Ik ben nu zwanger van mijn tweede dochtertje. Mijn eerste is nu twee jaar oud en we hebben haar toen ze tien weken oud was oorbellen gegeven. Ik wist altijd al dat ik mijn toekomstige dochter oorbellen zou willen geven, ik vind dat zo’n schattig gezicht! Bovendien vind ik dat oorbellen echt bij meisjes horen.

Toen we Ava’s gaatjes lieten schieten, heeft ze heel eventjes gehuild. Minder zelfs nog dan bij haar vaccinaties, dat viel me zo op. Omdat ze nog zo klein was, zat ze niet aan de oorbellen te frunniken, waardoor wij helemaal geen last hebben gehad van ontstekingen. Ik kon de oorbelletjes goed verzorgen en ze heeft nergens last van gehad.

Het voordeel was meteen duidelijk: Ava werd nooit voor een jongetje aangezien. Niet dat dat zo verschrikkelijk is, maar het was wel leuk dat iedereen meteen wist dat wij een dochter hadden. Ook vind ik het super leuk dat het haar zo mooi staat. Het is echt een meisje-meisje met jurkjes, strikjes in haar haar en haar oorbellen maken het helemaal af.

Mijn tweede dochtertje krijgt ook zo snel mogelijk haar gaatjes!

No way, José!

Janine (31): “Mijn dochter van nu drie jaar oud heeft geen oorbellen. Ze is wat mij betreft echt nog te jong. Ik ben zo’n moeder die vindt dat je moet wachten met het schieten van gaatjes totdat het kind zelf toestemming kan geven.

Bovendien vind ik het verschrikkelijk staan, een baby met knopjes in haar oren. Het is vaak nog het enige waar ik naar kan kijken, als zo’n uk me vanuit de kinderwagen aanstaart. Ik vind het bijna iets ordinairs hebben zelfs!

Mijn kleine meid moet voorlopig nog wachten. Ze heeft er eigenlijk zelf nog nooit om gevraagd, dus dat scheelt. Ik denk dat de minimumleeftijd wat mij betreft zes jaar is. Dan weet ze iets beter waar ze aan begint en is ze ook oud genoeg om rustig te blijven zitten en van het wondje af te blijven. Maar als ze nooit oorbellen wil: ook goed!

Of voorbijgangers wel eens hebben gevraagd of Macy een jongen of meisje is? Haha, ja dat is wel eens gebeurd. Zelfs toen ze een knalroze jas met dito mutsje aan had! Ik kan daar dus alleen maar om lachen!

Wat vind jij? Is het een goed idee om een baby oorbellen te geven of moet je er niet aan denken?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (18) Stuur een bedankje


 • A-sh

  Mijn oudste was 4 toen ze oorbellen kreeg. Ze was al vroeg 'wijs' en wilde al vanaf haar 2de oorbellen en vroeg hier regelmatig om. Onze jongste krijgt oorbellen als ze er al een tijd om vraagt (dus dat het geen bevlieging is) en ook minimaal als ze 4 jaar oud is. Ik ga het haar in ieder geval niet opdringen. Het moet echt haar eigen keuze en wens zijn.

 • Ashleyjessy

  Bij veel culturen is het heel normaal om dat al heel vroeg te doen.

 • Paprikaplantje

  In heel veel culturen is vrouwenbesnijdenis ook heel gewoon. Zijn ze nu toch ook van aan het terugkomen. Iets met 21ste eeuw....

 • Ashleyjessy

  Wat een vergelijking 😓

 • Paprikaplantje

  Ik vind het persoonlijk een prima vergelijking, verminking van een minderjarige zonder toestemming en zonder medische reden.

  Het ene wel iets ingrijpender dan het ander, dat zie ik ook wel.

  Maar mijn punt was dat als iets normaal is in een cultuur, het niet daarom per definitie goed is, of in het belang van het kind. Kan nog wel meer dingen opnoemen die ooit ergens normaal waren, maar nu taboe.

 • dennenboom

  Ik vind het raar dat het überhaupt mag. Hoe is gaten prikken in een ander mens die daar geen toestemming voor kan geven geen mishandeling?

 • Paprikaplantje

  Echt hè.... "Gewoon" omdat je het mooi vind...

 • Lehaison

  Bij ons mogen ze oorbellen als ze het zelf aangeven. Onze dochter was 4 en ging net naar de basisschool en toen kwam ze er mee. Een half jaar later was het zover, toen maakten we samen een uitstapje en mocht ze als verrassing gaatjes laten schieten. Onze andere dochter is nu 2 en zit wel eens aan de oorbellen van de oudste dochter en vindt het heel interessant, maar we wachten nog even tot ze een bewuste keuze gaat maken ; ) ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook niet heel erg mooi vind staan bij baby's.

 • Assepoester86

  Ik vind dat het de keus van je eigen kind moet zijn. Als onze dochter 6 jaar of ouder is en ze wilt het, dan mag het. Eerder gebeurt het niet. Trouwens de juwelier bij ons doet het ook niet voor 6 jaar.

 • Assepoester86

  Ik vind dat het de keus van je eigen kind moet zijn. Als onze dochter 6 jaar of ouder is en ze wilt het, dan mag het. Eerder gebeurt het niet. Trouwens de juwelier bij ons doet het ook niet voor 6 jaar.

 • Shrimp

  Ik vind het echt niks. Onze juwelier prikt niet eens onder de 6. Geef hem groot gelijk. Onze dochter wilde gaatjes met 6 dus wij naar de juwelier, helaas ging het ontsteken en was ze er helemaal klaar mee. Dus geen gaatjes meer nu.

 • Mama-Manda

  Al mijn dochters hebben als baby van 3 maanden oorbellen gehad. Nooit problemen mee gehad. Nooit ontstekingen gehad omdat ze er niet met vieze handjes aan zitten.

  Mijn dochters kennende is het maar goed ook dat ze ze al hebben, omdat dat op een latere leeftijd teveel drama met zich mee gebracht had. Mijn dochters zijn echte drama queens 🤣

 • Pebblish

  Ik wist altijd al dat ik mijn toekomstige kinderen een tattoo wilde geven, ik vind dat zo'n stoer gezicht.

 • Nog-even!

  Hier hebben we onze dochter met 6 maanden alvast permanente make-up gegeven.... Echt een fijne investering voor de toekomst!!

 • Shrimp

 • Umpire

  Abonnement zonnebankje hebben we ook maar gelijk afgesloten na de bevalling. Onze dochter is zo'n bleekscheet.

 • Lse-vh

  Mijn dochter was 4mnd toen wij hebben laten schieten. Was er zelf niet zo’n voorstander van, maar vader wilde het graag. Uiteindelijk voordelen tegen nadelen afgewogen en besloten het toch al te doen.

  Helaas ontsteking met 5weken. Toen dit geheeld was hebben we met 8mnd nog eens laten doen (ander materiaal!) en na 11 weken weer ontstoken... toen pas 1.5 weer opnieuw gedaan (zelfde materiaal als 1e keer) en sindsdien zitten ze goed.

 • Bloem567

  Vreselijk om je baby van paar weken oorbellen te doen. Laat ze later zelf beslissen. Raad het echt af. Ben er echt op tegen. Alleen omdat je het zelf mooi vind. Of omdat je baby dan echt op een meisje lijkt. Wat een onzin zeg.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50