Oorbellen bij een baby? Wat vinden onze lezers hiervan?

Oorbellen bij een baby? Wat vinden onze lezers hiervan?

Oorbellen bij een baby. De ene moeder vindt het fantastisch en maakt al een afspraak bij de juwelier als ze net bij de geslachtsbepalende echo heeft gehoord dat ze een dochter verwacht. De andere moeder gruwelt ervan.

Wij vroegen onze lezeressen over hun afweging om hun babydochter wel of geen oorbellen te geven.

Hier met die oorknopjes!

Soraya (24): “Ik ben nu zwanger van mijn tweede dochtertje. Mijn eerste is nu twee jaar oud en we hebben haar toen ze tien weken oud was oorbellen gegeven. Ik wist altijd al dat ik mijn toekomstige dochter oorbellen zou willen geven, ik vind dat zo’n schattig gezicht! Bovendien vind ik dat oorbellen echt bij meisjes horen.

Toen we Ava’s gaatjes lieten schieten, heeft ze heel eventjes gehuild. Minder zelfs nog dan bij haar vaccinaties, dat viel me zo op. Omdat ze nog zo klein was, zat ze niet aan de oorbellen te frunniken, waardoor wij helemaal geen last hebben gehad van ontstekingen. Ik kon de oorbelletjes goed verzorgen en ze heeft nergens last van gehad.

Het voordeel was meteen duidelijk: Ava werd nooit voor een jongetje aangezien. Niet dat dat zo verschrikkelijk is, maar het was wel leuk dat iedereen meteen wist dat wij een dochter hadden. Ook vind ik het super leuk dat het haar zo mooi staat. Het is echt een meisje-meisje met jurkjes, strikjes in haar haar en haar oorbellen maken het helemaal af.

Mijn tweede dochtertje krijgt ook zo snel mogelijk haar gaatjes!

No way, José!

Janine (31): “Mijn dochter van nu drie jaar oud heeft geen oorbellen. Ze is wat mij betreft echt nog te jong. Ik ben zo’n moeder die vindt dat je moet wachten met het schieten van gaatjes totdat het kind zelf toestemming kan geven.

Bovendien vind ik het verschrikkelijk staan, een baby met knopjes in haar oren. Het is vaak nog het enige waar ik naar kan kijken, als zo’n uk me vanuit de kinderwagen aanstaart. Ik vind het bijna iets ordinairs hebben zelfs!

Mijn kleine meid moet voorlopig nog wachten. Ze heeft er eigenlijk zelf nog nooit om gevraagd, dus dat scheelt. Ik denk dat de minimumleeftijd wat mij betreft zes jaar is. Dan weet ze iets beter waar ze aan begint en is ze ook oud genoeg om rustig te blijven zitten en van het wondje af te blijven. Maar als ze nooit oorbellen wil: ook goed!

Of voorbijgangers wel eens hebben gevraagd of Macy een jongen of meisje is? Haha, ja dat is wel eens gebeurd. Zelfs toen ze een knalroze jas met dito mutsje aan had! Ik kan daar dus alleen maar om lachen!

Wat vind jij? Is het een goed idee om een baby oorbellen te geven of moet je er niet aan denken?

Reageer op dit artikel

reacties (25) Stuur een bedankje


 • Nx4

  alle 4 mijn kinderen hebben oorbellen, onze dochters waren rond de 10 weken toen ik ze liet schieten bij hun, en onze zoon was 1,5 jaar ong. ze willen ze echt niet uit die oorbellen, hebb4n er ook nooit aan gezeten verder en nooit geen ontsteking niks gehad.

 • Florien84

  Nou hier gebeurt het echt niet. Ze moeten er minimaal een jaar voor "zeuren voor ik ze laat schieten. Ik vind het er echt heel lelijk en ergens maak ik de associatie met mensen uit een bepaald milieu.

 • Liefdedatbenjij

  mijn schoonouders wilde ook graag dat wij oorbelletjes bij onze dochter zouden laten schieten (dan kan iedereen zien dat ze een meisje is, was het argument)!

  Nou mooi niet ze is veel te prachtig zoals ze is!

  Mijn moeder kwam dus op een dag met de beste oplossing, ze had een gouden armbandje gekocht met haar naam en een hartje er in.

  Vind ik zelf persoonlijk heel sierlijk staan en veel mooier dan oorbelletjes!

  Maar buiten om mijn eigen mening over oorbellen bij mijn eigen kind, vind ik dat het iedere ouder zijn eigen keuze is.

  Vind je het mooi, dan is het aan jou als ouder of je de keuze aan je kind of aan jezelf over laat.

 • Suusoe

  Hier had me dochtertje gelijk wanneer t mocht oorbelletjes !! 😍😍😍. . Nu nog steeds vind ze t geweldig en die is 10 jaar bijna 😂😂😂

 • B756

  Ik vind het niks, maar dat is grotendeels omdat ik zelf niets met oorbellen of sieraden heb. Ik vind het niet mooi, dus zal het niet bij mijn kind doen.

  Maar ik vind het argument dat het niet kan omdat 'een baby geen toestemming kan geven' niks, want een kind van 6 dat wel wil, kan ook niet overzien of ze dat over een half jaar nog steeds zo'n goed idee vindt. En een kind van 12 ook niet trouwens. Een oorbel vind ik ook best onschuldig, zo'n gaatje is zo dichtgegroeid als ze het later toch niet wil. En je bepaalt als moeder toch al helemaal hoe je kind er bij loopt, en daar kan je kind het later ook helemáál niet mee eens zijn. Als ik de creaties zie die sommige babies aanmoeten, dan zou ik toch nog liever oorbelletjes schieten 🙈

 • SammyElmo

  Ik denk dat het ook een cultuurdingetje is. In veel culturen is het heel gewoon dat baby-meisjes oorbellen krijgen.

  Ik heb ze zelf als baby gehad, en ook mijn dochters, de 1e was 6mnd, en de 2e was 5mnd.

  Moet wel eerlijk zeggen dat ik het de eerste paar maandjes helemaal niet zo mooi vond staan, leek te groot bij het kleine oortje, maar dat was na en paar maanden wel weggetrokken.

  En nu zijn ze beiden hartstikke fier op hun oorbelletjes.

  Voordeel van jonge leeftijd is idd dat ze het nog niet bewust meemaken, en dat ze er niet aan gaan zitten

 • AshleyJessy

  Mee eens!

 • Lovelyness76

  Ik vind dat ze als ze daar oud genoeg voor zijn.Dat zelf mogen beslissen.

  Hun lichaam hun keus.

  Het is puur eigen belang.Want jij vind het leuk.Babys zijn al zo mooi van zichzelf ze hebben dit niet nodig.Het wordt je zo opgelegd.Een meisje moet mooi zijn en een jongen stoer.Nee ze moeten vooral zichzelf zijn!

 • Lily87

  Ik vind ook dat een kind daar zelf mee in moet kunnen kiezen. Sowieso dus niet voor de lagere school, maar zelfs dan zou ik het liever nog wat uitstellen.

 • Lily87

  Ik vind ook dat een kind daar zelf mee in moet kunnen kiezen. Sowieso dus niet voor de lagere school, maar zelfs dan zou ik het liever nog wat uitstellen.

 • Nox

  Degoutant, sorry. Een baby hoort puur te zijn... Wat is de volgende stap...make up? Piercings? Tattoos?Zelfde princippe sorry. Later kan een kind dan zelf kiezen als ze wat ouder zijn of ze oorbelletjes willen. Mijn eerste dochtertje was 8 a 9 denk.

 • Lispeltuut

  Nee, ik snap ook echt niet dat ouders hun baby zo graag willen opleuken.

  Ik vind zeggenschap over mijn eigen lijf heel belangrijk en wil dat mijn kind ook meegeven.

 • Mama-van-meisje

  Ik vind het echt niet kunnen. Oorbellen bij een baby. Iedereen zou steigeren ls het over een neusring zou gaan maar oorbellen is dan prima? Ik vind dat je niet zonder iemands uitdrukkelijke toestemming gaten mag maken in gezond vlees.

 • Prscll

  Mijn dochter vraagt al een tijdje om oorbellen. En we hebben altijd gezegd als je met 6 jaar nog oorbellen wilt gaan er er voor. Ze wordt begin mei 6 jaar en we gaan volgende week, in de vakantie, gaatjes schieten.

 • MoodSwing

  Mijn dochter is net 7, laatst waren we aan het winkelen. Toen zei ze ineens; mama, zullen we vandaag oorbellen laten schieten?

  Ze was er klaar voor, eigen keuze, eigen initiatief.

  Had het niet anders gewild!

 • Wensmama

  Als ik een dochter mag krijgen dan geeft ze het vanzelf wel aan of ze het wilt of niet, ik ga in elk geval geen oorbellen geven als ze er zelf niet mee in kan stemmen

 • MamaJL

  Onze dochter mag ze vanaf haar communie maar wil ze niet. We horen 't wel als ze ze ooit wel wil. De juwelier doet 't hier ook niet onder de 6 jaar.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50