Oorbellen bij een baby? Wat vinden onze lezers hiervan?

Oorbellen bij een baby? Wat vinden onze lezers hiervan?

Oorbellen bij een baby. De ene moeder vindt het fantastisch en maakt al een afspraak bij de juwelier als ze net bij de geslachtsbepalende echo heeft gehoord dat ze een dochter verwacht. De andere moeder gruwelt ervan.

Wij vroegen onze lezeressen over hun afweging om hun babydochter wel of geen oorbellen te geven.

Hier met die oorknopjes!

Soraya (24): “Ik ben nu zwanger van mijn tweede dochtertje. Mijn eerste is nu twee jaar oud en we hebben haar toen ze tien weken oud was oorbellen gegeven. Ik wist altijd al dat ik mijn toekomstige dochter oorbellen zou willen geven, ik vind dat zo’n schattig gezicht! Bovendien vind ik dat oorbellen echt bij meisjes horen.

Toen we Ava’s gaatjes lieten schieten, heeft ze heel eventjes gehuild. Minder zelfs nog dan bij haar vaccinaties, dat viel me zo op. Omdat ze nog zo klein was, zat ze niet aan de oorbellen te frunniken, waardoor wij helemaal geen last hebben gehad van ontstekingen. Ik kon de oorbelletjes goed verzorgen en ze heeft nergens last van gehad.

Het voordeel was meteen duidelijk: Ava werd nooit voor een jongetje aangezien. Niet dat dat zo verschrikkelijk is, maar het was wel leuk dat iedereen meteen wist dat wij een dochter hadden. Ook vind ik het super leuk dat het haar zo mooi staat. Het is echt een meisje-meisje met jurkjes, strikjes in haar haar en haar oorbellen maken het helemaal af.

Mijn tweede dochtertje krijgt ook zo snel mogelijk haar gaatjes!

No way, José!

Janine (31): “Mijn dochter van nu drie jaar oud heeft geen oorbellen. Ze is wat mij betreft echt nog te jong. Ik ben zo’n moeder die vindt dat je moet wachten met het schieten van gaatjes totdat het kind zelf toestemming kan geven.

Bovendien vind ik het verschrikkelijk staan, een baby met knopjes in haar oren. Het is vaak nog het enige waar ik naar kan kijken, als zo’n uk me vanuit de kinderwagen aanstaart. Ik vind het bijna iets ordinairs hebben zelfs!

Mijn kleine meid moet voorlopig nog wachten. Ze heeft er eigenlijk zelf nog nooit om gevraagd, dus dat scheelt. Ik denk dat de minimumleeftijd wat mij betreft zes jaar is. Dan weet ze iets beter waar ze aan begint en is ze ook oud genoeg om rustig te blijven zitten en van het wondje af te blijven. Maar als ze nooit oorbellen wil: ook goed!

Of voorbijgangers wel eens hebben gevraagd of Macy een jongen of meisje is? Haha, ja dat is wel eens gebeurd. Zelfs toen ze een knalroze jas met dito mutsje aan had! Ik kan daar dus alleen maar om lachen!

Wat vind jij? Is het een goed idee om een baby oorbellen te geven of moet je er niet aan denken?

Reageer op dit artikel

reacties (23) Stuur een bedankje


 • MamaJL

  Ik heb er inderdaad ook weleens om gelachen als mensen vroegen of de oudste een jobgen was terwijl ze in 't roze gehuld was. Niet iedereen let op details kennelijk.

  Oorbellen doen we hier vanaf de communie. Onze dochter wilde ze toen nog steeds niet, dat mag. Als de ze volgende week wel wil gaan we naar de juwelier en is het alsnog zo geregeld.

  Als ze namelijk weer een beetje ouder zijn weten ze ook dat ze van de oorbelletjes af moeten blijven en heb je dus ook minder last van irritatie.

 • Mamsievanbijna3

  Ik vind dat iedereen dit zelf lekker moet weten.

  Mijn dochter kreeg ze pas toen ze er zelf om vroeg met 4 jaar. Doet dit bij mijn 3e kindje (2e dochter) ook.

 • Nog-even!

  Ik vind eigenlijk dat oorbellen verplicht gesteld zouden moeten worden. Direct na de geboorte. Ook voor jongens. Geen onderscheid of discriminatie op dat punt.

 • Mybabies

 • Nx4

  Mijn oudste kreeg oorbellen met 3 maand oud, mijn 2de ook rond de 3 mnd mijn 3de (zoon) rond 1 jaar, en de jongste was 11 weken. Bij allemaal nooit last gehad, nergens aangezeten en ze zijn er nog steeds blij mee haha.

  Ik zelf was nog geen paar uur oud toen ik gaatjes kreeg.

 • Chudo

  Ik pak vast een bak popcorn erbij

 • Summer89

  Hahaha ik kom bij je zitten 😄

 • Nx4

  Hahahaah

 • Barbamammie79

  Wat doen jullie drinken?

 • Shrimp

  👍🏻 🤣🤣 of het gros denkt nu Pff niet nog eens. Maar dat ligt eraan hoeveel nieuwe lading aanwezig is hier hihi.

 • Nog-even!

  ik neem taart mee...

 • Chudo

  Dat zou jammer zijn, had wel weer zin in een rel

 • Shrimp

  Denk dat we ze afgeschrikt hebben 🤣🤣 misschien zelf maar olie op het vuur gooien dan haha

 • Chudo

  Hahaha ja echt he, jammer weer had er echt zin in op zo druilerige dag

 • Shrimp

  Denk dat we ze afgeschrikt hebben 🤣🤣 misschien zelf maar olie op het vuur gooien dan haha

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50