Ook mannen hebben invloed op gezondheid ongeboren kind

Ook mannen hebben invloed op gezondheid ongeboren kind

Hoe vaak hoor je niet: als moeders dit doen of dat juist niet dan is dat goed voor de ongeboren baby. Maar hoe zit het met vaders in spe? Hebben die ook invloed op het ongeboren kind? Uit nieuw onderzoek is dat ze wel degelijk iets kunnen doen aan bijvoorbeeld de gezondheid van hun ongeboren kind.

Door regelmatig te sporten kunnen toekomstige vaders ervoor zorgen dat hun kind minder risico loopt op bijvoorbeeld diabetes en kinderobesitas. Dit blijkt uit onderzoek aan de Ohio State University Wexner Medical Center.

Lees ook:
De beste standjes om zwanger te worden

Regelmatig bewegen

Maar het is niet erg als je als man geen fanatieke sporter bent. Hoofdonderzoeker Kristin Stanford: “Zelfs als je als man een maand voor de bevruchting begint met regelmatig te bewegen, kan dat grote positieve gevolgen hebben op de gezondheid van zijn ongeboren kind. Zo kan het zorgen voor een lager lichaamsgewicht en minder vet.”

Het onderzoek werd gedaan aan de hand van muizen die een normaal of een dieet met veel vet volgden. Er werd ook gekeken naar diabetes en hart- en vaatziekten. Om de levenslange effecten in kaart te brengen werden de muizen vanaf hun geboorte tot aan het moment dat ze volwassen werden (een jaar later) gevolgd.

Resultaten

Uit de resultaten kwam naar voren dat muizen die zich vrij konden bewegen, kinderen kregen die gezonder waren dan de muizen die weinig beweging kregen. Zelfs de muizen die een dieet met een hoog vetgehalte volgden en meer bewogen kregen gezondere kinderen.

Sporten kan dus een slecht dieet van een vader compenseren.

Dus hup toekomstige vaders: kom in beweging!

Bron: TheBump.com

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Rlyblue

    Kleine toevoeging, testen op muizen mogen wetenschappelijk gezien niet 1 op 1 naar mensen vertaal worden. Ze geven doorgaans een goede aanwijzing voor hoe het bij mensen werkt, maar zoals dit artikel het schrijft mag natuurlijk niet.

    Ondanks dat: goed advies voor vaders om te bewegen. Het wordt steeds meer duidelijk (ook uit menselijk onderzoek) dat hun leeftijd en leefwijze wel degelijk van invloed is op -naar ik aanneem- de zaadkwaliteit en het nog te verwekken kind (wat ook iets anders is dan het ongeboren kind).

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden