Ook mannen hebben invloed op gezondheid ongeboren kind

Ook mannen hebben invloed op gezondheid ongeboren kind
  • in Vaders
  • 0
  • 102670
  • 17/09/2019

Hoe vaak hoor je niet: als moeders dit doen of dat juist niet dan is dat goed voor de ongeboren baby. Maar hoe zit het met vaders in spe? Hebben die ook invloed op het ongeboren kind? Uit nieuw onderzoek is dat ze wel degelijk iets kunnen doen aan bijvoorbeeld de gezondheid van hun ongeboren kind.

Door regelmatig te sporten kunnen toekomstige vaders ervoor zorgen dat hun kind minder risico loopt op bijvoorbeeld diabetes en kinderobesitas. Dit blijkt uit onderzoek aan de Ohio State University Wexner Medical Center.

Lees ook:
De beste standjes om zwanger te worden

Regelmatig bewegen

Maar het is niet erg als je als man geen fanatieke sporter bent. Hoofdonderzoeker Kristin Stanford: “Zelfs als je als man een maand voor de bevruchting begint met regelmatig te bewegen, kan dat grote positieve gevolgen hebben op de gezondheid van zijn ongeboren kind. Zo kan het zorgen voor een lager lichaamsgewicht en minder vet.”

Het onderzoek werd gedaan aan de hand van muizen die een normaal of een dieet met veel vet volgden. Er werd ook gekeken naar diabetes en hart- en vaatziekten. Om de levenslange effecten in kaart te brengen werden de muizen vanaf hun geboorte tot aan het moment dat ze volwassen werden (een jaar later) gevolgd.

Resultaten

Uit de resultaten kwam naar voren dat muizen die zich vrij konden bewegen, kinderen kregen die gezonder waren dan de muizen die weinig beweging kregen. Zelfs de muizen die een dieet met een hoog vetgehalte volgden en meer bewogen kregen gezondere kinderen.

Sporten kan dus een slecht dieet van een vader compenseren.

Dus hup toekomstige vaders: kom in beweging!

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50