Onzeker over je lichaam - Gastblog door Fajah Lourens

Onzeker over je lichaam - Gastblog door Fajah Lourens
  • in Lifestyle
  • 9
  • 4237
  • 27/08/2018

Als je zwanger bent gieren de hormonen door je lichaam. Dit resulteert in moodswings, vreetbuien en meer cellulite. Je hormoonhuishouding verandert namelijk compleet tijdens de zwangerschap. 

Sommige vrouwen weten niet meer wat ze met zichzelf aan moeten, maar ook de partners weten niet meer hoe ze het goed kunnen doen. Je hormoonhuishouding is een jaar na de bevalling pas weer zoals voor je zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat het je ook pas na een jaar je oude lichaam weer terug hebt. De cellulite die je extra hebt gekregen tijdens je zwangerschap reduceert ook weer tot het niveau dat je had voor je zwangerschap. 

Je voelt je onzeker omdat je lichaam misschien veranderd is. Je borsten hangen, je benen zijn slapper en je hebt kipfilet armpjes gekregen. Een tip van mij: focus daar niet te veel op. Kijk niet naar de dingen die je niet mooi vindt aan jezelf maar begin met trainen. Zes weken na je bevalling mag je rustig beginnen met trainen mits alles goed is verlopen tijdens de bevalling. Door het hormoon oestrogeen heb je wat meer vet opgeslagen op je benen en billen. Je buik is natuurlijk slapper maar er is hoop. Door te focussen op waar je heen wilt zal jij je gelukkiger gaan voelen en dus minder de behoeften hebben om je vol te stoppen.

Als je klaar bent met de borstvoeding kan je ook op dieet. Ik heb speciaal voor de zwangere vrouw een boek geschreven. Killerbody 3: Back in Shape met een dieet van 12 weken plus een training schema voor 12 weken om weer in shape te komen. In dit boek heb ik ook aandacht besteed aan visualisatieoefeningen om beter in balans te komen. Het staat boordevol tips en ik maak korte metten met fabels. Zo helpt het bijvoorbeeld om ijskoud water af te wisselen met warm water om je huid weer strakker te krijgen en helpen buikspieroefeningen niet om je buik platter te krijgen. Ook na je zwangerschap is de oplossing dat je vetpercentage weer zakt. 

Je hebt een prachtige baby gekregen! Geniet daarvan. Je lichaam komt wel weer goed. 

Liefs,
Faya 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50