Onzeker over je lichaam - Gastblog door Fajah Lourens

Onzeker over je lichaam - Gastblog door Fajah Lourens

Als je zwanger bent gieren de hormonen door je lichaam. Dit resulteert in moodswings, vreetbuien en meer cellulite. Je hormoonhuishouding verandert namelijk compleet tijdens de zwangerschap. 

Sommige vrouwen weten niet meer wat ze met zichzelf aan moeten, maar ook de partners weten niet meer hoe ze het goed kunnen doen. Je hormoonhuishouding is een jaar na de bevalling pas weer zoals voor je zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat het je ook pas na een jaar je oude lichaam weer terug hebt. De cellulite die je extra hebt gekregen tijdens je zwangerschap reduceert ook weer tot het niveau dat je had voor je zwangerschap. 

Je voelt je onzeker omdat je lichaam misschien veranderd is. Je borsten hangen, je benen zijn slapper en je hebt kipfilet armpjes gekregen. Een tip van mij: focus daar niet te veel op. Kijk niet naar de dingen die je niet mooi vindt aan jezelf maar begin met trainen. Zes weken na je bevalling mag je rustig beginnen met trainen mits alles goed is verlopen tijdens de bevalling. Door het hormoon oestrogeen heb je wat meer vet opgeslagen op je benen en billen. Je buik is natuurlijk slapper maar er is hoop. Door te focussen op waar je heen wilt zal jij je gelukkiger gaan voelen en dus minder de behoeften hebben om je vol te stoppen.

Als je klaar bent met de borstvoeding kan je ook op dieet. Ik heb speciaal voor de zwangere vrouw een boek geschreven. Killerbody 3: Back in Shape met een dieet van 12 weken plus een training schema voor 12 weken om weer in shape te komen. In dit boek heb ik ook aandacht besteed aan visualisatieoefeningen om beter in balans te komen. Het staat boordevol tips en ik maak korte metten met fabels. Zo helpt het bijvoorbeeld om ijskoud water af te wisselen met warm water om je huid weer strakker te krijgen en helpen buikspieroefeningen niet om je buik platter te krijgen. Ook na je zwangerschap is de oplossing dat je vetpercentage weer zakt. 

Je hebt een prachtige baby gekregen! Geniet daarvan. Je lichaam komt wel weer goed. 

Liefs,
Faya 

Alle mama’s opgelet! Ik kom jullie vanaf heden wekelijks inspireren en motiveren. Ik zal schrijven over voeding en sporten tijdens én na je zwangerschap. Daarnaast ga ik ook leuke video’s maken. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van loshangend vel op je buik, maar ook als het gaat om huilbaby’s of brutale pubers. Naast fitgirl ben ik namelijk ook al 18 jaar moeder. Lees al mijn artikelen hier.

Liefs Fajah Lourens

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


 • Maĭka°

  Ik dacht dat Fajah op deze website direct tips zou geven over oefeningen en letten op voeding. Maar in plaats daarvan doorverwezen worden om haar boek te kopen?

  Sorry maar aan jou woorden te zien. Vooral: kipfilet armpjes... Hoop ik dat geen enkele dame zo gek is en daadwerkelijk jou boeken gaat kopen.

  Het doel zou moeten zijn om vrouwen te leren hoe tevreden te zijn met haar lichaam. Hoe die er ook uitziet! En niet zoals jij doet ze leren hoe het had moeten zijn en hoe hier ontevreden over te zijn.

  Er zijn namelijk vrouwen die van nature (zonder zwangerschap oid) hangende borsten hebben. Want dat is hun bouw gewoon en kunnen er niks aan doen.

  Vroeger vond men dikke billen bijvoorbeeld lelijk en moesten vrouwen trainen en op dieet om die platter te krijgen.

  Nu vind de maatschappij een platte bips afschuwelijk, en moeten vrouwen trainen en er van alles aan doen om billen dik te krijgen. (En nog meer mindfuck uit de cosmetica, fashion en beautyindustrie.)

  Ik heb geen cellulite, stevige borsten en ik ben slank.

  Toch vind ik dit artikel bijzonder tenenkrommend!

  Jij en ik hebben een bouw wat mooi gevonden wordt in de maatschappij. Maar niet iedereen heeft ons bouw. En het is eigenlijk tijd om zowel mannen als vrouwen te leren dat er geen maatschappelijk ideaal hoort te zijn.

  Ik zou dit niet snel zeggen want ik bemoei mij niet graag met andermans blogs en artikelen. Maar probeer je een beetje te beheersen met jou mening!

  Er zijn mannen die hangende borsten, bescheiden billen en cellulite totaal niet erg of zelfs aantrekkelijk vinden. Probeer vrouwen (en mannen) er niet van te overtuigen dat dit niet bestaat en zelfs een ongepaste mening is!

  Ik dacht echt dat je met leuke en leerzame blogs zou komen. Maar dit valt iedereen hier zwaar tegen.

  Als je vrouwen wil inspireren. Doe het dan goed. En pas je aan aan deze tijd. Waar iedereen juist aan het leren is het menselijk lichaam te waarderen, hoe die er ook uitziet!

 • Barbamammie79

 • ohmamamia

  Aan vrouwen die tevreden zijn over hun lichaam valt geen geld te verdienen..

 • NYVM

  Komt de focus weer terug. Dat is toch wel een belangrijk punt. Ik merk aan mezelf wel als ik netjes getraind heb, dat ik niet meer zomaar ga "bunkeren". Anders kan ik dat aardig.

  Ik werk graag aan mijn lichaam en haal de voor mij interessante punten wel uit de tekst.

 • Peepah

  Als ik dit had gelezen na mijn eerste zwangerschap was ik nooit meer uit mijn depressie gekomen geloof ik gelukkig weet ik nu beter (bijna) alles komt goed. Daarnaast is juiste kleding belangrijk en de personen die onvoorwaardelijk van mij houden ongeacht mijn uiterlijk. Als ik maar wel elke dag voor mezelf zorg

 • Barbamammie79

  ' Je buik is natuurlijk slapper, maar er is hoop....'

  'Als je klaar bent met de borstvoeding, kan je ook op dieet...'

  Hoera

 • Mama-van-meisje

  Moet je wel een beetje opschieten met die borstvoeding anders blijf je dik en ongelukkig

 • Barbamammie79

  Ja hè? Jongste krijgt hier al 14 mnd bv..... dus ik word maar niet gelukkig.

  Sh*t.

 • nog-even!

  Onzeker over je lichaam? Fajah doet er nog een schepje bovenop!!!

 • Mama-van-meisje

  Ik vind het grappig worden. Als je depri bent.... koop haar boek. Als je onzeker bent koop haar boek. Als je dik bent..... koop haar boek. Zou je haar boek ook moeten kopen als je happy met jezelf bent? Of word je daar dan weer depri van?

 • tredde-poppe

  Tenenkrommend😫

 • Pousa

  "Door te focussen op waar je heen wilt zal jij je gelukkiger gaan voelen en dus minder de behoeften hebben om je vol te stoppen."

  Want ongelukkig = automatisch jezelf volproppen

 • nog-even!

  Je zou haast zeggen dat dit niet door een vrouw geschreven is, zo ongevoelig...

  Zou je aangifte kunnen doen tegen mensen die aanzetten tot een slecht en vertekend zelfbeeld??!!

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50