Ontzwangeren: dít is waar Marieke Elsinga last van heeft

Ontzwangeren: dít is waar Marieke Elsinga last van heeft
  • in Moeder
  • 0
  • 1474
  • 03/01/2023

Na de bevalling moet je lichaam ontzwangeren en dan kun je last krijgen van vervelende kwaaltjes. Helaas heeft QMusic-presentatrice Marieke Elsinga last van een zeldzame kwaal die haar helemaal gek maakt.

Op Instagram laat ze weten dat dat ze soms geen ruimte heeft voor haar kleine, omdat ze helemaal gek wordt van … jeuk! “Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt.”

Jeuk

“’Jeuk is erger dan pijn’, hoor je wel eens zeggen. Leek mij altijd een beetje onzin. Nou, daar ben ik van teruggekomen. In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen. Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg, maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan.”

Afleiding

Inmiddels acht weken na haar bevalling wordt ze nog steeds gek van de jeuk en probeert ze het op allerlei manieren te verzachten. Een koude douche, dansend met haar vriend door de woonkamer die haar op allerlei manieren probeert af te leiden... Het helpt haar helaas niet van die vervelende jeuk af. Ze heeft al hoop gezet op een afspraak met een goede dermatoloog die hopelijk de juiste diagnose kan stellen en voor een juiste aanpak kan zorgen.

Ontzwangeren

Marieke vindt ontzwangeren een zwaar proces. Toch vindt ze dat niet erg, want ze vindt het allemaal meer dan waard. Nu alleen hopen dat ze snel van die verschrikkelijke jeuk af komt. 

Haaruitval, vermoeidheid, vergeetachtigheid... Het zijn van die typische kwaaltjes die horen bij het ontzwangeren. Heb jij er veel last van gehad of had je juist een last van iets wat niet zo vaak voorkomt na een zwangerschap? 

Lees ook:

Alles over ontzwangeren
Marieke Elsinga bevallen van zoontje Jip

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50