Ontroerende foto: pasgeboren jongetje naast as van zijn tweelingbroer

Ontroerende foto: pasgeboren jongetje naast as van zijn tweelingbroer
  • in Moeder
  • 1
  • 7791
  • 01/10/2018

En dan krijg je te horen dat je een tweeling verwacht! Je bent door het dolle heen, totdat je het bericht krijgt dat het niet goed gaat: een van de tweeling is overleden. Het overkwam Cherie en Hayden Ayrton. Zij wilden hun overleden zoontje op een speciale manier vastleggen zodat hij nooit wordt vergeten.

Na een paar maanden kreeg het stel uit Nieuw-Zeeland te horen dat van een van de tweelingjongetjes geen hartslag meer te horen was. Het jongetje, dat Cherie en Hayden al de naam Johnny hadden gegeven, was overleden. Op de site Love Matters zegt Cherie: “Mijn grootste nachtmerrie werd werkelijkheid. Ik zal altijd een leeg plekje in mijn hart voor hem hebben.”

Lees ook:
De ontroerende betekenis achter deze tattoo

Geboren

De artsen konden geen verklaring van zijn overlijden vinden, maar adviseerden haar wel om de zwangerschap te voldragen omdat dat beter zou zijn voor de gezondheid van het andere jongetje, dat ze de naam Tiger hadden gegeven.

De tweeling werd geboren en het stel en hu andere drie kinderen, twee meisjes en een jongen namen afscheid van Johnny, waarna hij werd gecremeerd.

Fotoshoot

Enkele dagen erna stond er een fotoshoot gepland om foto’s te maken van de tweeling. Cherie had deze al geregeld voordat ze het slechte nieuws kreeg. Ze besloot de shoot niet af te zeggen, maar om de fotografe, Sarah Simmons van Charlie Horse Photograpy, te vragen om de tweeling op een bijzondere manier vast te leggen.

“Ook al was Johnny niet meer in leven, hij maakt wel deel uit van dit gezin, net zoveel als Tiger. Dus ik vroeg Sarah of ze op de een of andere manier Johnny bij de fotoshoot wilde betrekken en dat wilde ze heel graag.”

Ze gebruikte twee identieke schalen als symbool dat ze dezelfde baarmoeder hebben gedeeld. Een stuk stof werd gebruikt om de navelstreng uit te beelden en staat symbool voor de band tussen hen.

Fotografe Sarah: “Het was een heel emotioneel moment, maar ik was vastbesloten om deze foto te maken voor Cherie en haar familie. Ik wist dat het een van de belangrijkste foto’s zou worden. Ik verplaatste me in hen en dacht eraan hoe graag ik dit zou willen als ik in hun schoenen stond.”

Andere ouders helpen

Het was trouwens niet de eerste keer dat Cherie op deze manier een kindje verloor. Ook het tweelingzusje van haar 2-jarige dochter overleed in haar buik.

Met de foto van haar tweelingzoons wil Cherie andere ouders helpen die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt/meemaken. “Om het zo op te schrijven en te delen, helpt ook om het verlies te verwerken.”

Bron: Today.com
Foto: Charlie Horse Photography

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50