Ontroerend: verpleegster maakt Disney-prinsessenpruiken voor kinderen met kanker

Ontroerend: verpleegster maakt Disney-prinsessenpruiken voor kinderen met kanker

Holly Christensen, een 31-jarige oud-verpleegster en moeder van 3 kinderen, kwam voor het eerst met het idee van het maken van Disney-prinsessenpruiken toen de drie jaar oude dochter van haar vriendin werd gediagnosticeerd met lymfeklierklanker in 2014.

Ze vertelde tegen Babble.com: “Ik wist dat ze door een moeilijke tijd zou gaan en dat niemand in staat was om haar leed weg te nemen. Ik wist ook dat het verliezen van haar lange blonde haren moeilijk zou zijn voor haar. Dus ik dacht: een leuke Disney-pruik zou haar misschien nog een beetje magie in deze moeilijke periode geven.” En zo ontstond het Magic Garen Project: een team van mensen die zachte en mooie garen pruiken maakt voor kleine strijders die vechten tegen kanker.

Vrijwilligers komen bij elkaar om pruiken te breien met behulp van extra zachte ‘baby’ garen om de gevoelige hoofdhuid na de chemotherapie te beschermen. De pruiken worden vervolgens gratis gedoneerd aan kinderen met kanker.

'De meisjes die de pruiken hebben ontvangen, vinden ze geweldig', zegt Holly tegen Huffington Post. “De tante van een meisje vertelde ons dat toen ze haar Ariël-pruik opdeed, haar glimlach niet groter kon worden.' De pruiken worden gemaakt van donaties. “Uiteindelijk hopen we in staat te zijn om meer dan 100 pruiken per maand te maken.” Inmiddels wordt Holly door mensen over heel de wereld benaderd om mee te helpen of te doneren. Bekijk hier de Facebook-pagina van het project.

Wat vind jij van dit project?

Beeld: Facebook

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50