Ontmoet de experts: Voedingsdeskundige Roos

Ontmoet de experts: Voedingsdeskundige Roos

Voedingsdeskundige Roos is de eigenaresse van het bedrijf Mama Roos Kookt en schrijft regelmatig blogs voor BabyBytes waarin ze schrijft over veel herkenbare voedingsobstakels waarmee onze lezeressen met jonge kinderen te maken krijgen. Ze helpt ouders een gezond eetpatroon te ontwikkelen voor hun baby of peuter. Roos houdt zich bezig met het schrijven van blogs, het delen van tips en nieuwe recepten, het maken van podcasts en het ontwikkelen van cursussen! In dit interview lees je wie het gezicht is achter de geschreven blogs van Mama Roos Kookt. 

Heb je kinderen en wat doe je het liefst met je kinderen?  

“Ik heb drie prachtige dochters en ik hou ervan om veel tijd buiten in de natuur te besteden. Wandelen in het bos, onze moestuin onderhouden, buiten spelen of samen koken zijn activiteiten die we graag uitvoeren! Buiten zijn vind ik belangrijk. De kinderen gaan daarom ook naar een buitenopvang.” 

En wat doe je het liefst als je een avondje alleen bent? 

“Als ik alleen ben dan ga ik graag sporten. Ik vind het fijn om te mountainbiken of te wandelen. Af en toe een lesje yoga is ook leuk.”  

Dus een Netflix-serie bingen op de bank zit er niet in? 

“Niet als het lekker weer is. Ik luister wel graag naar podcasts. Giel Beelen met zijn podcast ‘Kukuru’ en Kim Munnecom luister ik graag. Kim maakt podcasts over manifesteren en de wet van aantrekkingskracht. Erg interessant.” 

Waarom ben je gaan werken als voedingsdeskundige? 

 “Ik heb 15 jaar in het onderwijs gewerkt op het HBO. Ik gaf les over Food Innovation. Daarna kreeg ik kinderen en ben ik mij gaan verdiepen in gezonde voeding voor peuters. Ik vond dat zó interessant dat ik daarmee verder ben gegaan. Ik ben blogs gaan schrijven en heb zelf een methode ontwikkeld waarbij ik baby’s stap voor stap gezond leer eten. Vriendinnen waren zo lovend dat ik heb meegedaan aan het televisieprogramma ‘Lekkerbek’ op Omroep Max. De jury was ontzettend enthousiast over mijn plan en ik haalde het tot de finale! Daarna heb ik de grote knoop doorgehakt om mijn vaste baan op te zeggen en mijn eigen bedrijf te starten: Mama Roos Kookt.” 

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven? 

“In de ochtend kleed ik mijn kindjes aan, geef ik ze eten en breng ik ze naar school. Ja, en dan heb ik er eigenlijk al een halve dag opzitten… haha. 
Daarna ga ik naar mijn kantoortje, die heb ik lekker in mijn eigen huis. Ik houd mij onder andere bezig met nieuwe trainingen ontwikkelen, recepten bedenken, uitwerken en fotograferen. Laatst ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe training over tussendoortjes. Dat gaat al de goede kant op. Als mijn kinderen eenmaal thuis zijn, vinden ze het leuk om te helpen met kookfilmpjes opnemen en natuurlijk het proeven van recepten. Als ik een nieuw wetenschappelijk artikel lees, test ik dat uit bij mijn kinderen. Het enige nadeel; mijn kinderen zijn juist hele goede eters, en dat is natuurlijk niet mijn doelgroep.” 

Wat is jouw favoriete recept als voedingsdeskundige? 

“Ik ben dol op smoothies! Het liefste stop ik de smoothie vol met groentes. Dan gaat de druk van het avondeten er ook af. Er zijn namelijk al veel groentes op.” 

Waarom schijf je voor BabyBytes? 

“Ik was blij verrast toen ik een berichtje kreeg om voor BabyBytes te schrijven. Ik merk dat er nog veel behoefte is aan informatie op het gebied van voeding. Hoe fijn is het als je begeleiding en tips krijgt op een laagdrempelige manier.” 

Wat heb je tot nu toe bereikt waar je trots op bent? 

“De stap zetten om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik vond het supereng om ervoor te gaan. Eerst had ik zekerheid met mijn vaste baan en salaris. De oudste van zes jaar heeft al gezegd dat ze later mijn bedrijfje gaat overnemen. Het gevoel dat ik mijn passie écht overbreng naar mijn kinderen doet mij goed.” 

Zijn er ook minder leuke dingen aan je werk? 

“Ja, ik mis de interactie met collega’s. Soms voelt het wel een beetje eenzaam om de hele dag alleen te werken. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je voor jezelf gaat.” 

Wat maakt jou nou zo anders dan de andere voedingsdeskundige? 

“Mijn creativiteit. Ik vind het heel leuk om écht te inspireren. Hoe kun je gezond eten nou leuk maken voor kinderen? Ik wil aan ouders meegeven dat je spelenderwijze gezond eten kan introduceren.”

Wat wil je de lezeressen van BabyBytes meegeven in het leven? 

“Moeder worden is een bijzondere periode in je leven. De tijd gaat snel dus blijf genieten. Én wees niet te streng voor jezelf! Als vrouw houd je vaak alle ballen hoog en vergeet je jezelf. Blijf dingen voor jezelf doen. Zo ga ik komend weekend lekker even met vriendinnen weg.” 

 

Lees ook: 

Waarom spelen met eten juist goed is 
Leren proeven: zó doe je dat volgens voedingsdeskundige roos

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50