Onderzoekers concluderen: stint in huidige vorm is niet veilig

Onderzoekers concluderen: stint in huidige vorm is niet veilig
  • in Overig
  • 0
  • 906
  • 13/12/2018

Slecht nieuws voor de maker van de stint en de kinderdagverblijven die snel weer van de elektrische bolderkar gebruik wilden maken: voorlopig mag de stint de weg niet op, omdat uit onderzoek van TNO is gebleken dat het vervoersmiddel niet veilig genoeg is.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil naar aanleiding van het onderzoek de stint in zijn huidige vorm niet de weg op laten gaan. Ze beseft dat dit tot problemen leidt voor gebruikers van de elektrische bolderkar, meldt Nu.nl. “Ik realiseer me dat dit voor veel gebruikers niet de boodschap is waarop ze hadden gehoopt, maar het argument veiligheid geeft de doorslag. Zeker als het om kinderen gaat. Ik hoop dat we zo snel mogelijk duidelijkheid kunnen geven.”

De komende tijd werkt ze aan een eisenpakket waar voertuigen als de stint aan moeten voldoen. Ze verwacht dat ze dit eind februari 2019 kan presenteren.

Lees ook:
Kinderdagverblijven zoeken naar alternatief voor stint

Remproblemen

Uit het onderzoek van TNO blijkt dat er problemen zijn met de rem van de stint. Zo is de remweg veel te lang dan officieel is toegestaan. Ook kan er een onbeheersbare versnelling optreden waardoor het vervoersmiddel op hol kan slaan.

Het dodelijke ongeval in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen, was de aanleiding voor het verbod van de stint.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50