Olympische spelers die borstvoeding geven mogen kind meenemen naar Spelen

Olympische spelers die borstvoeding geven mogen kind meenemen naar Spelen

Een opluchting voor Olympische spelers die deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Japan! Deelnemers die borstvoeding geven mogen hun kind meenemen naar Japan waar deze zomer de Olympische Spelen plaatsvinden.

De Japanse organisatie maakte dit afgelopen week bekend nadat de Canadese basketbalspeelster Kim Gaucher aandacht vroeg voor dit probleem. Zij voelde zich gedwongen een keuze te maken tussen haar moederschap en haar sport. Tot nu toe had de Japanse organisatie geweigerd iedereen toe te laten behalve de atleten zelf vanwege de strenge coronarichtlijnen in het land.

Lees ook
Zo haal je het beste uit je borstvoeding

Probleem

Die maatregel zorgde voor een groot probleem voor Olympische spelers die moeder zijn en borstvoeding geven. Gaucher bracht het probleem met een video op Instagram onder de aandacht: “Ik word gedwongen te kiezen tussen atleet zijn en een moeder zijn.”

Kind meenemen

Het Japanse Olympisch Comité heeft naar de atleten geluisterd en heeft nu gezegd dat deze sporters hun kind mogen meenemen naar Japan en dat ook een verzorger of een partner die hen kan helpen met verzorgen van het kind mag mee naar de Spelen.

Bronnen: Today.com en RTLnieuws.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50