Onderzoek: noten eten tijdens zwangerschap goed voor intelligentie baby

Onderzoek: noten eten tijdens zwangerschap goed voor intelligentie baby

Hoop je als zwangere dat je kind intelligent is? Eet dan tijdens het eerste trimester noten! Vooral noten als amandelen schijnen de intelligentie van je baby een boost te kunnen geven.

Uit het Spaanse onderzoek onder 2.200 moeders en hun kind blijkt dat elke dag een handvol noten (90 gram) tijdens de eerste drie maanden van je zwangerschap goed is voor de intelligentie van je baby. Zo krijgt je baby een beter geheugen, kan hij zich beter concentreren en kan hij beter nadenken.

Lees ook:
Recept van foodiesuus: granola

Onderzoek

Voor het onderzoek moesten de moeders een vragenlijst invullen en hun kinderen moesten allerlei testen doen op de leeftijd van achttien maanden, op hun vijfde en achtste levensjaar. En wat bleek: de moeders die tijdens het eerste trimester dagelijks noten hadden gegeten hebben kinderen die qua intelligentie hoger scoorden.

Verband

Hoofdonderzoeker: Florence Gignac: “Dit is het eerste onderzoek waarbij er gekeken is naar de voordelen van het eten van noten en het verband met neurologische ontwikkelingen op langer termijn. Het brein ondergaat een aantal veranderingen tijdens de zwangerschap en hieruit blijkt dat de voeding van de moeder bepalend is voor de ontwikkeling van de hersenen van de foetus en dat dat ook op lang termijn effect heeft.”

De noten waarnaar gekeken is, zijn walnoten, amandelen, pinda’s, hazelnoten en pijnboompitten.

Het onderzoek heeft ook gekeken naar het eten van noten gedurende het laatste trimester, maar dat bleek weinig effect te hebben op de intelligentie van het kind.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50