Nieuwe trend: de navelstreng als sieraad

Nieuwe trend: de navelstreng als sieraad

Hadden we het onlangs nog over geprinte placenta’s, nu is er ook een andere trend om een herinnering te bewaren aan de geboorte van een kind. Wat dacht je van de navelstreng als sieraad?

Voor sommige moeders is het nogal wat als het navelstrengstompje dat de eerste paar dagen van de geboorte definitief van de baby’s navel afvalt. Dat waarmee je kind negen maanden lang met je was verbonden. Maar wat doen je met het afgevallen stompje? Bewaar je het, gooi je het weg of…maak je er een mooie herinnering van?

Lees ook:
Creatief met navelstreng

Sieraad

Steeds vaker wordt voor het laatste gekozen. De nieuwe trend is om er een sieraad van te maken. Zo maakt Ruth Ava, sieradenontwerpster, kettingen waarin ze het stompje van de navelstreng verwerkt. Eerst voor zichzelf, maar al snel deed ze dat ook voor andere moeders. Hieronder zie je een paar van haar creaties:

Wat heb jij met het navelstrengstompje van je kind gedaan nadat het er was afgevallen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (10) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50