Nieuwe trend in bevallingsland? Creatief met... navelstreng!

Nieuwe trend in bevallingsland? Creatief met... navelstreng!

Er is een nieuwe trend in post-partum-zwangerschapsland: navelstrengkunst! Na de smoothies en hachee van placenta, dachten we dat we de gekste dingen omtrent dit onderwerp wel hadden gezien, maar daar zaten we even goed naast zeg!

Creatief met kurk maar dan anders
Moeders van over de hele wereld delen trots hun foto’s van hetgeen ze gefabriceerd hebben en dan heb ik het niet over het nageslacht dat ze vers op hun schoot hebben liggen. Nee, het is de navelstreng die de hoofdrol speelt in menig foto op social media.

De creatieve moeders spellen onder andere de naam van hun pasgeboren zoon of dochter met het koord, maken er hartjes van of zelfs rondjes om later iets aan te kunnen ophangen of een dromenvanger mee te maken.

 
 

 

Navelstreng in een ovenschaal
Zodra baby geboren is en de navelstreng nog vers, kun je hem in vrijwel elk mogelijke vorm buigen. De navelstreng he, niet de baby ;).

Daarna leg je de navelstreng in de oven en bakt deze op een lage temperatuur. Zo droogt de navelstreng helemaal in en blijft hij in vorm.

Hoewel wij op de redactie in eerste instantie wat geschokt reageerden en een beetje een vies gezicht trokken, is dit wel een uitermate unieke manier om het nieuwe leven dat uit je buik komt te vereeuwigen. Ofzo. 

 

Ik heb zelf wel het navelstompje van mijn dochter nog in het klemmetje bewaard en in een doosje gedaan omdat ik dat toch erg bijzonder vond, maar dit zie ik mezelf nog niet zo snel doen… wat jullie?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50