Nieuwe mamablogger Wytske: een ode aan de man

Nieuwe mamablogger Wytske: een ode aan de man
  • in Moeder
  • 5
  • 2398
  • 13/03/2018

En we hebben er weer een nieuwe mamablogger bij! Haar naam is Wytske, ze is net moeder geworden van haar eerste kind, getrouwd en leerkracht op een basisschool. In haar allereerste blog brengt ze een ode uit aan de man.

Een avondje samen met vriendinnen afspreken en onder genot van een kopje thee bij kletsen, wie kent het niet. We bespreken de details van hoe het gaat met ons leven, op ons werk, onze huizen en andere dingen. Serieuze en minder serieuze dingen komen voorbij en er wordt veel gelachen. Soms maakt een van ons een opmerking over hoe lastig mannen kunnen zijn, wat dan een ander beaamt. Zo zei mijn man, toen ik zwanger was, zo nu en dan weleens dat ik een dikke buik had. Nu kan ik verder gaan klagen over mijn man en hoe onhandig die opmerkingen van hem zijn. Maar de titel geeft aan dat ik het daar niet over wil hebben.

Lees ook:
Mannen eerlijk over de zwangerschap van hun vrouw

'Hij smeerde zelfs mijn brood'

Mijn man is namelijk ook echt geweldig! In het begin van de zwangerschap moest hij wennen aan het idee, zeker omdat er nog niets te zien was. Dat wil alleen niet zeggen dat er dan geen hormonen zijn…  Als ik dan voor zijn gevoel weer te heftig reageerde, was dat voor hem niet altijd leuk. En dan opeens alleen maar verhalen over zwangerschap en baby’s, terwijl voor hem het ook fijn zou zijn om over iets anders te praten. Als hij dat zei, dan was de keuken soms te klein.

Maar desondanks was hij er wel voor me. Hij heeft zelfs een aantal keer mijn brood gesmeerd omdat ik dat zelf niet kon.

Zorgzaam

Na de eerste echo’s merkte ik langzaam nog meer veranderingen op. Het werd echter dat er een kindje groeide en zeker toen we hoorden dat we een zoon verwachten. Ik kon op dat moment geen leuke jongensnaam verzinnen, maar het is hem gelukt. En ook heeft hij geholpen met het geboortekaartje. Nu kan ik er echt van genieten hoe hij zijn rol serieus neemt. Hij zorgt goed voor me, geeft me vrijwillig een massage en verrast me met chocola als hij de boodschappen heeft gedaan. En waar ik me laatst over verbaasde, was dat hij in een gesprek dingen van de bevalling kon benoemen die ik nog niet eens wist.

In het zonnetje zetten

Hoe graag wij als vrouwen soms over onze mannen willen klagen over waar ze allemaal in te kort schieten, wil ik graag de man (en in het bijzonder mijn man) in het zonnetje zetten.

Mannen: jullie doen het geweldig, ook al begrijpen jullie soms niks van ons of gaan onze hormonen tegen jullie tekeer. Jullie staan voor ons klaar en leven toch ook met ons mee. Dank jullie wel!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Wytske Borst is getrouwd en is net moeder geworden van haar eerste kind. In het dagelijks leven is zij leerkracht op een basisschool. Naast haar werk vindt ze het leuk om met vriendinnen af te spreken en om spelletjes te doen. Af en toe is ze ook met iets creatiefs bezig voor in huis.  Ze schrijft over de dingen die ze tegenkomt als vrouw en als moeder.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50