Nieuwe mamablogger Marleen: de moeder die fulltime werkt

Nieuwe mamablogger Marleen: de moeder die fulltime werkt
  • in Moeder
  • 0
  • 1685
  • 01/03/2019

Marleen is de nieuwste mamablogger van BabyBytes! Ze is moeder van twee kinderen en werkt fulltime. Haar man zorgt voor de kinderen en ze zal jullie regelmatig laten weten hoe het er in haar gezin aan toegaat waar de traditionele rolverdeling is omgedraaid. In haar eerste blog gaat het over zwemlessen.

Een druk begin van de week, deze maandag. Op het werk had ik de hele dag iemand meelopen en ‘s middags moest ik vroeg naar huis voor de intake-zwemles van onze zoon. "Wat doe jij nu al thuis?" Vroeg hij verwonderd toen hij me zag.

“We moeten toch naar de zwemles?” Herinnerde ik hem.

“Oh ja!"

Lees ook:
Mamablogger Melanie over de zwemlessen van haar autistische zoon

Het zwembad

Bij het zwembad kregen we onze handen vol geduwd met papieren, een zwemtas, een zwempak en sloffen voor over de schoenen. Al die spullen maakte het omkleden van mijn zoon, die teleurgesteld was dat hij niet zijn eigen paw patrol zwembroek aan mocht, niet makkelijker. Maar daar stond hij dan, in zijn gloednieuwe pakje, klaar voor zijn eerste les. 

De kinderen mochten gaan spelen in een babybadje terwijl de ouders uitleg kregen. Daarna gingen ze naar het grotere bad, waar de juffrouw de kinderen wat spelletjes liet doen. Onze zoon vond het wel eng. Waar andere kindjes al snel het diepe in sprongen durfde hij dat alleen als de juf hem vasthield. Maar hij had er duidelijk plezier in, want hij glunderde toen ze klaar waren.

Spannend

Aan het eind van de les sprak de juf even met alle ouders. Ons sloeg ze in eerste instantie over. "Ik kom zo bij jullie." Ik vreesde meteen het ergste. Zou ze zeggen dat we het nog maar even uit moesten stellen? Het viel gelukkig mee. Ze had gezien dat hij wel echt mee wilde doen, maar dat hij het gewoon wat spannend vond. Ze dacht dat hij met wat meer waterervaring wel klaar zou zijn om in april mee te komen en raadde ons aan om hem op te geven voor een voorprogramma. Na het aankleden konden we hem bij de receptie aanmelden. We besloten dat maar meteen te doen. 

Hoe gaan we dat regelen?

De receptioniste vroeg welke dag we konden waarop ik vroeg welke dagen er plaats was. Woensdag en donderdag. Die laatste komt niet goed uit aangezien mijn man dan ‘s avonds werkt, dus werd het woensdag. Wanneer kon hij starten? O, komende woensdag al! Dan moeten we hard gaan nadenken hoe we dat in hemelsnaam gaan regelen.

De afspraak zette ik meteen in de agenda. De week wordt inmiddels behoorlijk druk, zowel met werk als privé, maar vrijdag heb ik lekker vrij. Ofja, vrijdag vertrekt mijn man voor een weekend naar Berlijn met vrienden. Ik ben dan thuis bij de kinderen. Niet echt ‘vrij’ maar wel lekker!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Marleen is 33 jaar en moeder van een zoon (5) en dochter (3). Ze werkt 40 uur in de week en haar man zorgt dan voor de kinderen. Op Babybytes.nl zal ze af en toe verslag doen van haar leven, waarin de traditionele rolverdeling is omgedraaid.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50