Zwemles

Zwemles

In mijn vorige blog schreef ik over de succesvolle paardrijlessen die mijn zoon -met autisme- volgt. Een andere wekelijkse activiteit voor mijn zoon waar wij ons op verheugen én die enorm belangrijk is in ons waterrijke landje is zwemles.

Het was zover… de eerste één op één zwemles van zoonlief was een feit. Ik haalde hem iets eerder uit het kinderdienstencentrum om samen naar het zwembad te gaan. Twintig minuten later parkeerde ik mijn bolide op het parkeerterrein. De zwemleraar stond ons al op te wachten en zoonlief, mijn waterratje was vanaf het kinderdienstencentrum en het moment waarop ik vertelde dat we zouden gaan zwemmen in een opperbest humeur.

Lees ook de vorige blog van Melanie:
Mamablogger Melanie over autisme en dieren

Aantrekkingskracht van water

Zwembroek aan en de chloorlucht tegemoet. Hij sprong gelijk het water in tot vreugde van de zwemleraar. ‘’Hij is dol op water zeker?! ’’ vroeg hij lachend. ‘’ En of hij dat is’’ beaamde ik en vertelde over de aantrekkingskracht van water op zoonlief en het belang van zwemlessen. Door zijn autisme en verstandelijke beperking ziet hij geen gevaar. Iets wat water naast vertier ook met zich meebrengt.

Complimenten van de zwemleraar

Zoonlief mocht even vrij spelen waarbij ik een notendop de geschiedenis en diagnoses van zoonlief toelichtte. De complimenten van de zwemleraar maakte van mij een trotse moeder. Zo atletisch gebouwd, sterke kuiten en krachtige armspieren gaven aan dat dit jongetje best wel eens de ‘nieuwe’ Pieter van de Hoogenband zou kunnen gaan worden. Onder de indruk van zijn motorische ontwikkeling. Zo soepel, behendig en sterk zag de zwemleraar ze niet vaak.

Contact maken en een band opbouwen

Er werden wat opdrachten uitgevoerd die vooral in het teken stonden van contact maken en een band opbouwen. Vanuit daar kunnen we verder werken. Het ging hartstikke goed en zoonlief was helemaal in zijn sas en werkte goed mee. Begreep de opdrachten en had zichtbaar schik.

Paralympics; mijn zoon komt eraan! Uiteraard met zijn grootse fan: C’est moi aan zijn zijde. Juichen dat ik kan. Ik zal mijn stem vast sparen…

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Melanie is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter, een koningskoppel zoals dat wordt genoemd. Het ideale gezin zoals de buitenwereld dit ziet, maar achter het lieve blonde koppie van haar zoon schuilt een autistische stoornis en een verstandelijke beperking. Hoewel dit grote impact heeft op hun gezinsleven, staan ze positief in het leven. Het glas is altijd halfvol en genieten van de kleine dingen is bij hun écht van toepassing.

Meer blogs van <elanie kun je lezen op www.autismewelwat.nl en wil je dat Melanie iets voor je schrijft, ga dan naar www.lettersvanmel.nl.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50