Nieuwe BabyBytes-blogger: geboortefotograaf Renate van Lith

Nieuwe BabyBytes-blogger: geboortefotograaf Renate van Lith

Geboortefotografie…nog niet iedereen is hier bekend mee. En soms wordt het nog wel eens verward met newborn- of babyfotografie, maar het zijn toch écht twee heel verschillende dingen. Geboortefotograaf Renate van Lith vertelt je er alles over.

“Het is niet gek dat nog niet iedereen van geboortefotografie, of van een geboortefotograaf, heeft gehoord. Het is iets dat pas sinds een jaar of vijf een grote vlucht heeft genomen in Nederland en langzaamaan steeds bekender wordt. Bij geboortefotografie wordt er een integere reportage gemaakt van de dag dat een kindje wordt geboren. En inderdaad; er worden dus foto’s gemaakt van de bevalling!”

Lees ook
Fotograaf legt bijzondere bevalling in ziekenhuisgang vast

Puur en integer

geboortefotograaf

“Veel mensen schrikken er nog wel eens van als ze dat horen, totdat ze de foto’s zien. In tegenstelling tot wat veel mensen in eerste instantie verwachten, wordt er bij geboortefotografie geen onsmakelijk geheel vastgelegd. Integendeel zelfs! Een geboortefotograaf legt de gebeurtenissen op een pure, mooie en integere wijze vast. Een mooi uitgangspunt is dat men de foto's zonder gêne aan hun kraamvisite zouden moeten kunnen laten zien. Details, maar met name de sfeer, emoties en liefde worden in beeld gebracht. Het eindresultaat is een dierbare en tastbare herinnering, die nog vaak teruggekeken zal worden en die de geboren baby’s later ongetwijfeld óók nog vaak terug zullen willen zien. Want het zijn juist die onbetaalbare momenten die later goud waard zullen zijn; zoals de liefde die te zien is tussen vader en moeder, een eerste gezinsfoto, de ontmoeting met eventuele broertjes en/of zusjes, maar bijvoorbeeld ook het moment waarop een kindje voor het eerst wordt vastgehouden.”

geboortefotograaf

Uniek

“Omdat geen enkele bevalling hetzelfde verloopt, is elke geboortereportage uniek. Het is een persoonlijk verhaal van de dag waarop een kindje werd geboren. En juist dát probeer ik als geboortefotograaf voor aanstaande ouders vast te leggen.”

geboortefotograaf

Bekroond

Onlangs heeft Renate de eervolle titel van ‘International Birth Photographer of the year 2020’ mogen ontvangen bij de Birth Photographer International Image Competition. Hierbij stuurde zij vijf foto’s in, waarbij één foto ook nog eens de allerhoogste score van de vele internationale inzendingen wist te behalen.

Wil je meer weten over geboortefotografie? Je kunt op www.degeboortefotograaf.nl het meest complete overzicht van geboortefotografen in Nederland én België vinden. Er zit altijd een geboortefotograaf bij jou in de buurt. Ook kun je veel (belangrijke) informatie vinden voor aanstaande ouders, zoals waar je op moet letten bij het zoeken naar een geboortefotograaf.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Omdat geen enkele bevalling hetzelfde verloopt, is elke geboortereportage uniek. Het is een persoonlijk verhaal van de dag waarop een kindje werd geboren. En juist dát probeert Renate van Lith als geboortefotograaf voor aanstaande ouders vast te leggen.

Onlangs heeft zij de eervolle titel van ‘International Birth Photographer of the year 2020’ mogen ontvangen bij de Birth Photographer International Image Competition. Meer informatie over Renate vind je op Renatevanlith.nl.

Wil je meer weten over geboortefotografie? Je kunt op degeboortefotograaf.nl het meest complete overzicht van geboortefotografen in Nederland én België vinden. Er zit altijd een geboortefotograaf bij jou in de buurt. Ook kun je veel (belangrijke) informatie vinden voor aanstaande ouders, zoals waar je op moet letten bij het zoeken naar een geboortefotograaf.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Yune

    Dit had ik heel graag bij mijn eerste kindje gewild. Maar door Corona mocht er maar 1 persoon bij..

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden