Nieuw onderzoek laat zien dat BMR-vaccinatie geen autisme veroorzaakt

Nieuw onderzoek laat zien dat BMR-vaccinatie geen autisme veroorzaakt
  • in Baby
  • 13
  • 2894
  • 05/03/2019

Een grootschalig Deens onderzoek waarbij maar liefst 650.000 kinderen werden onderzocht, laat zien dat de BMR-vaccinatie (bof, mazelen en rode hond) geen autisme kan veroorzaken.

De kinderen die werden onderzocht werden geboren tussen 1999 en 2010 en werden tot 2013 gevolgd. Er werd bijgehouden wat de leeftijd van de ouders is, diagnoses van broers en zussen werden bijgehouden en ook werd gekeken of ze te vroeg waren geboren of hoe het met hun geboortegewicht zat.

Lees ook:
Lezeressen vertellen: wel of niet je kind laten vaccineren

Geen hoger risico op autisme

Er werd bij 6.517 kinderen een diagnose binnen het autismespectrum vastgesteld. Na vergelijking tussen kinderen die wel en niet werden ingeënt, kwam naar voren dat er geen hoger risico op autisme is bij kinderen die op jonge leeftijd een BMR-vaccinatie krijgen, meldt NOS.nl.

Eerder onderzoek

In 2002 werd eenzelfde soort onderzoek door dezelfde wetenschappers uitgevoerd. Ze kwamen tot dezelfde conclusie maar ze kregen zware kritiek te verduren van mensen die anti-vaccinatie zijn, omdat de onderzoekers geen rekening zouden hebben gehouden met kinderen die gevoelig zijn voor het krijgen van autisme na een BMR-vaccinatie.

Daarom werd eenzelfde onderzoek gedaan met nieuwe kinderen en werd de kritiek meegenomen, maar kwamen ze weer tot dezelfde conclusie.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (13) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50