Wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap?

Wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap?

Soms word je er helemaal scheel van als je zwanger bent en je probeert er online achter te komen wat je nu wel en niet mag eten. Daarom heeft Babybytes.nl een super handige en overzichtelijke app bedacht die meteen duidelijkheid schept: de Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer.

Want mag je nu wel of liever geen softijs eten? En hoe zit het met sushi? En met salami op de pizza? Van wijn en filet americain is wel duidelijk dat je dat als zwangere beter kunt laten staan, maar hoe zit het met al die twijfelgevalletjes?

Betrokken aanstaande papa

De app werd bedacht door een aanstaande vader. Hij zag zijn zwangere vrouw eindeloos googelen om het juiste antwoord te vinden op de vraag 'wat mag ik als zwangere wel en niet eten of drinken?'. Daarbij kwamen de nodige irritaties kijken. Want er was nogal wat tegenstrijdige informatie te vinden. Wat klopte nu wel en wat niet? De man heeft een eigen development bedrijf en kwam op een briljant idee: hoe handig zou het zijn als je met een rode-, oranje- of groene kaart als zwangere meteen weet waar je aan toe bent wat betreft eten en drinken?

Lees ook:
Helft vrouwen begint te ongezond aan zwangerschap

App geboren

Hij ging aan de slag en liet maar liefst 26.000 producten cureren door diëtisten. Zo werd de Babybytes Zwangerschap Voedingswijzer-app geboren! En wat is hij handig! Je kunt nu overal en altijd snel opzoeken of je iets nu wel of niet mag eten of drinken met krijgt direct een uitleg waarom wel of niet. Het werkt heel simpel. Je voert de naam van het voedingsmiddel in dat je wilt eten of drinken en je krijgt een groen, oranje of rood scherm.

Bij een groen scherm kun je met een gerust hart aanvallen, bij een oranje scherm wordt aangeraden om even verder te lezen en als je een rood schermpje krijgt, betekent het dat je beter iets anders kan kiezen.

Download de app

En staat een product er niet bij? Dan is het mogelijk om snel een verzoek in te dienen.

De app is verkrijgbaar voor Android en iOS.

   

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50