Nienke (26): Tweede bevalling makkelijker? Voor mij was het een horrorfilm

Nienke (26): Tweede bevalling makkelijker? Voor mij was het een horrorfilm

Bij de geboorte van haar tweede kindje krijgt Nienke (26) op advies van de gynaecoloog een keizersnede. Haar eerste kindje had nogal een groot geboortegewicht (4470 gram) en omdat ze na de eerste bevalling (dankzij de vacuümpomp) last bleef houden van bekkeninstabiliteit werd hiertoe besloten: “Ik weet niet wat beter was geweest. Ik was behoorlijk zenuwachtig en had geen idee wat ik kon verwachten”. 

Duwen en trekken

“Toen ik op de operatietafel lag en de ruggenprik had gehad bleef ik ontzettend zenuwachtig waardoor ik misselijk werd en pijn op mijn borst kreeg. Daardoor kon ik mijn kindje niet bij mij houden nadat zij geboren was. Het werd allemaal teveel en zeker omdat ik meer van de operatie voelde dan ik dacht. Geen pijn, maar het duwen en trekken viel erg tegen”.  

Gevoel dat ik flauw ging vallen

“Alles leek goed gegaan en na zo’n drie kwartier op de uitslaapkamer te hebben gelegen mocht ik terug naar mijn eigen kamer. Daar ging het helemaal mis. Ik gaf aan dat ik me helemaal niet lekker voelde en drukte op het belletje. Het duurde voor mijn gevoel best lang voor er iemand kwam. Ik zei tegen mijn vriend dat hij iemand moest gaan halen omdat ik voelde dat ik flauw ging vallen”. 

Bed vol bloed

“Toen hij eindelijk terugkwam met de verpleegster checkte zij alles na totdat ze de deken van mij afsloeg. Daar bleek dat mijn hele bed vol bloed lag. Binnen no-time stond mijn kamer vol met artsen en verpleegster en werden er van allerlei toeters en bellen aangesloten en allerlei vocht en zakken met spoed door mijn inmiddels twee infusen gespoten”.  

Lees hier nog meer bevallingsverhalen...

Bijna in shock

“Het duurde voor mij best lang en kreeg er niet heel erg van mee wat er gebeurde. Het ging een beetje in een waas voorbij. Uiteindelijk bleek dat ik in totaal 2,3 liter bloed ben verloren. Ik was bleek, mijn bloeddruk was gevaarlijk laag en kreeg extra zuurstof en vocht en raakte bijna in shock. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van misschien 20 minuten”. 

Horrorfilm

“Ik weet nog dat een verpleegster hard op mijn buik aan het duwen was. Die pijn vergeet ik nooit meer. Achteraf heb ik gehoord dat dit gewoon dikke pech was. Mijn baarmoeder kreeg op de een of andere manier niet het seintje om samen te trekken wat normaal is na een bevalling. Na mijn eerste zware bevalling hoopte ik dat het na de tweede keer wat gemakkelijker werd. Helaas werd dat een grote horrorfilm voor mij. 

Derde kindje, die komt er niet

“We zijn nu een jaar verder en het gaat goed maar ik merk dat ik nog moeite heb om erover te praten. Ik kreeg regelmatig de vraag “wanneer er een derde kindje komt”. Nou geloof me, die komt er niet”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Maddie84

  Ik heb na mijn eerste bevalling na inleiding ook een bloeding gekregen aangezien mijn baarmoeder niet samentrok. 2,5 liter verloren en een traumatische ervaring rijker. Nu hoogzwanger van de 2e, maar de vorige ervaring zat me nog behoorlijk hoog. Via het ziekenhuis naast fysieke ondersteuning ook psychische ondersteuning gekregen. Waaronder 2 sessies EMDR. Dat heeft echt ontzettend goed geholpen. De herinnering verdwijnt niet en wordt er ook niet opeens leuk op. Maar de scherpe randjes en paniek zijn eraf, wat een verschil. Een aanrader voor ieder die (helaas) een soortgelijke ervaring heeft meegemaakt!

 • Nog-even!

  Is dit verhaal geplaatst in het kader van 1-kindpolitiek? Of gewoon om vrouwen die zwanger zijn van hun tweede flink angst aan te jagen?

 • Poek92

  Ik dacht precies hetzelfde. Tuurlijk zijn bevallingen en zwangerschappen niet altijd zonder gevaar..maar dit soort verhalen zie je natuurlijk weer op de front page staan.

 • Laura

  Hi Nog-even, wij delen bevallingsverhalen die ingezonden worden door lezeressen. Dit zijn positieve en negatieve ervaringen. In de link in het midden van het artikel vind je nog meer bevallingsverhalen.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50