Nederlandse gezinnen vinden samen eten belangrijk ook met smartphone

Nederlandse gezinnen vinden samen eten belangrijk ook met smartphone

In de meeste Nederlandse huishoudens wordt ‘s avonds standaard met elkaar gegeten. Zeven op de tien ouders (70%) zegt dat het moment van avondeten hen zelfs meer verbonden doet voelen met de kinderen. Opvallend: de smartphone wordt steeds vaker aan tafel gebruikt.

Nederlandse ouders zien het avondeten als hét moment om met elkaar en de kinderen te communiceren. Favoriete gespreksonderwerpen zijn school of werk (51%), vrienden en familie (36%), het eten dat op tafel staat (34%) en grapjes (31%). Dat blijkt uit een onderzoek van HelloFresh onder 1000 Nederlandse respondenten.

Smartphone

De smartphone is ook niet meer weg te denken van de eettafel. Zo grijpt 27 procent van de ouders naar de telefoon om het antwoord op een vraag op te zoeken. Ook zorgt de smartphone voor vermaak tijdens het diner. 

Op de hoogte

Ruim een derde (34%) van de kinderen vindt het leuk om video’s of andere sociale media content aan tafel te laten zien. De helft van de ouders (49%) zegt op die manier dankzij de kinderen op de hoogte te blijven van de laatste trends.

Veel vragen

Kinderen stellen over het algemeen veel vragen tijdens het avondeten. Ze vragen regelmatig hoe hun eten eigenlijk wordt gemaakt (43%) en waar het vandaan komt (36%). Overigens geeft 43% van de ouders toe vaak met de mond vol tanden te staan als hun kinderen dit soort vragen stellen.

Eten jullie ook altijd samen? Waar hebben jullie het vaak over?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • liefdevolleBAM

    Serieus de smartphone mee aan tafel? alsjeblieft zeg..... als je tijdens het eten al niet meer zonder kan pfff

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50