Namen geïnspireerd op Pasen en de lente

Namen geïnspireerd op Pasen en de lente
  • in Baby
  • 1
  • 636
  • 31/03/2024

Ben je uitgerekend rond Pasen of de lente? Vind hier inspiratie om hun naam te koppelen aan hun geboortedag. Of misschien staat de naam van je Paas- of lentebaby hier wel tussen!

Jongensnamen

Kiah

Deze naam betekent ‘nieuw begin’. Kiah is een unieke naam in Nederland. Hoe fijn is het om je zoontje een unieke naam te geven, wat ook verwijst naar het begin van een nieuw seizoen: de lente!

Jarik

Jarik betekent letterlijk ‘lente’. Heel tof als je een lentebaby verwacht! Ook dit is een unieke naam in Nederland.

Anthony

De Latijnse naam Anthony betekent ‘bloem’ of ‘geschenk’. Ten eerste is je kindje natuurlijk een geschenk, maar ook leuk om het te verbinden met de tijd van het jaar.

René/Rene

René/Rene heeft de betekenis ‘wedergeboren’. Dit heeft dus een mooie verbintenis met Pasen, dat een christelijke feestdag is.

Omar/Floris

Deze twee namen hebben dezelfde betekenissen. Namelijk: ‘bloei’ of ‘bloeiend’. Een hele mooie terugkoppeling naar (het begin van) de lente!

Aries

Deze naam spreekt waarschijnlijk al voor zichzelf. Aries is de Engelse vertaling van het sterrenbeeld ram. Dit is ook een van de betekenissen. Is jouw kleintje geboren in de periode van 21 maart – 19 april? Dan is het sterrenbeeld van jouw kleintje een ram. En laat het begin van de lente én Pasen nou ook in deze periode vallen.

Mees

De betekenissen van de naam Mees hoeft dan niet per se iets te maken te hebben met de lente ('De vorentrekker' of 'Rijk aan rimpels'), maar de vogel die dezelfde naam draagt wel. De lente betekent ook dat we weer veel vogeltjes horen fluiten, inclusief de mees!

Meisjesnamen

Nysa

Deze Griekse naam betekent ‘nieuw begin’, wat te maken heeft met de lente en Pasen. Met de lente begint er weer een nieuw seizoen, en Pasen staat voor het nieuwe begin van Jezus, die opstond uit de dood.

Sisi

De naam Sisi betekent ‘(geboren op) zondag’, wat je kunt verbinden met Pasen, aangezien Eerste Paasdag altijd op een zondag valt. Ook is dit een unieke naam in Nederland, handig om te weten als je op zoek bent naar een unieke naam voor je kleine meid.

Pascalle

Deze naam heeft zeker iets met Pasen te maken, aangezien Pascalle ‘geboren bij Pasen’ betekent.

Anastasia/Natasja

Beide namen betekenen ‘wederopstanding’, wat natuurlijk te maken heeft met Pasen, in specifiek met de wederopstanding van Jezus. Als je de betekenis mooi vindt, kun je kiezen welke naam het meest aanspreekt!

Mae

Is jouw dochtertje later in de lente uitgerekend? Dan past deze naam perfect, aangezien Mae meerdere betekenissen heeft, waaronder ‘geboren in mei’.

Aurora

Aurora betekent ‘zonsopgang’ of ‘licht’. De dag voor Eerste Paasdag wordt de paaswake gevierd, die begint bij zonsondergang en eindigt bij zonsopgang op paaszaterdag. Daarnaast is Aurora de naam van Doornroosje, de prinses die 100 jaar slaapt.

Lily

De naam Lily betekent eigenlijk wat het zelf al zegt: lelie. In de lente groeien er weer bloemen, waaronder de lelie, die later in de lente (mei) bloeit.

Madelief/Daisy

Deze twee namen zijn eigenlijk een vertaling van elkaar en hebben dezelfde betekenis: madeliefje. Deze bloem bloeit ook vanaf mei.

Fleur/Florine

Beide namen betekenen onder andere ‘bloeiend’, wat natuurlijk te maken heeft met de lente en de prachtige bloemen die tevoorschijn komen. Mooie fleurige namen voor je dochtertje!

Uniseksnamen

Pascal

Deze naam betekent letterlijk ‘Pasen’. Een toepasselijke naam voor in de periode waarin je kleintje wordt geboren.

Lux

De Latijnse naam Lux betekent ‘licht’. In de lente worden er meer zonuren gedraaid, en is het eindelijk langer licht.

Aviv

Deze unieke naam heeft een hele letterlijke betekenis: ‘lente’. De betekenis spreekt dan, als het goed is, prima voor zichzelf!

Jules

Jules is een Franse naam wat ‘de jeugdige’ betekent. En lente staat onder andere ook in het teken van nieuwe en jonge dingen (nieuwe bloemen, lammetjes die worden geboren enzovoorts).

Meiko

Dit is een Japanse naam, wat onder andere ‘geboren in mei’ betekent. Maar het betekent ook ‘knop’, net zoals de knop van een bloem. Daarom is deze naam geschikt voor elke periode van de lente! De naam spreek je trouwens uit als: “meeko”.

Kris

Kris is een Griekse naam, wat onder andere ‘volger van Christus’ betekent. Een mooie verbintenis met het Christelijke feest: Pasen.

Sunny/Sol

Beide namen hebben meerdere betekenissen, één daarvan is toepasselijk en komen overeen: ‘zon’. In de lente is er steeds meer zon te zien. Leuk om je kindje dan zo'n vrolijke naam te geven!

Heb jij een naam die in dit rijtje past?

Lees ook: 

Dit zijn de populairste namen in verschillende landen
(Populaire) namen met een bedenkelijke betekenis...

Beeld: Pixabay

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Bibelebonsje

    Ik mis Ishtar/Iştar in dit rijtje en natuurlijk horen April, Avril en Lente ook in dit rijtje

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50