Musthave speelgoed voor je baby

Musthave speelgoed voor je baby

Wist je dat een baby de eerste weken helemaal geen speelgoed nodig heeft? Na twee of drie maanden ontdekt jouw baby zijn handjes. Hij experimenteert ermee, doet ze open en dicht. Hij raakt zijn vingers aan en houdt zijn eigen handjes vast.

Dit is een teken dat jouw baby oefent met vastpakken en loslaten en hét moment om zijn eerste speelgoed aan te bieden. Hieronder de vier leukste speeltjes voor de eerste maanden.

Zwart- witspeelgoed

Zwart- witspeelgoed lijkt misschien erg saai, maar je zult zien dat jouw baby het reuze interessant vindt. Dit heeft te maken met de voorkeur voor patronen met een sterk contrast. Omdat het gezichtsvermogen van een pasgeboren baby nog niet goed ontwikkelt is, kunnen zij deze patronen het beste van elkaar onderscheiden. Hoe sterker het contrast, hoe beter zij het zien. Om die reden is speelgoed in zwart en wit dan ook erg interessant in de eerste maanden. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witboekje.

Lees ook de vorige blog van Annelies:
Zo voorkom je verstikking bij je kleintje

Rode boerenzakdoek

Rood is de eerste kleur die een baby ziet en daarom is een rode zakdoek ook zo interessant. Het is licht van gewicht en om die reden makkelijk te pakken voor je baby. Emmi Pikler adviseert om je baby op zijn rug neer te leggen en de rode boerenzakdoek in een punt naast hem te zetten. Je zult zien dat je baby hier eindeloos mee kan variëren en spelen.

Lichtgewicht rammelaar

Rammelaren zijn er in allerlei soorten en maten. Geef je baby bij voorkeur een lichtgewicht exemplaar. Door het lichte gewicht kan je baby hier al mee spelen vanaf het moment dat hij iets vast kan houden en oefent hij zijn fijne motoriek.

Grijpbal

Een grijpbal is een bal met gaten, ideaal voor kleine babyhandjes. Jouw kindje kan zijn vingers door de gaten van de bal haken, waardoor hij de bal makkelijk zelf kan oppakken. Ook dit speelgoed is licht van gewicht en goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Annelies (34) is pedagogisch expert. Zij woont samen met haar vriend Arjan en is mama van hun dochter Pip (2016).

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50