Mooie campagne: borstvoedingsfiguranten gezocht!

Mooie campagne: borstvoedingsfiguranten gezocht!

Borstvoeding geven in het openbaar is anno 2017 nog steeds 'een dingetje'. Ik schreef er laatst al een artikel over, waar veel bemoedigende reacties op kwamen. Toch is niet iedereen het ermee eens dat borstvoeding in het openbaar gepast is.

Jammer, want het is niet alsof de moeder in kwestie erop kickt om haar borst uit haar shirt te flashen. Ze wil haar kind te eten geven en dat kan niet altijd wachten en daar kan niet altijd een doek overheen gegooid worden. Als ervaringsdeskundige kan ik vertellen dat ik áltijd heel erg mijn best deed om zo discreet mogelijk te voeden, maar het kán wel zo zijn dat mijn borst een halve seconde zichtbaar is geweest in een café, voordat het babyhoofdje eventuele toeschouwers het zicht blokkeerde. 

Campagne

Naar aanleiding van Wereldborstvoedingsweek lanceert de Belgische variant van ons consultatiebureau 'Kind en Gezin' een campagnefilmpje waarin ze producenten en castingmedewerkers van films, series en reclames oproepen om vooral te kiezen voor 'borstvoedingsfiguranten'. Op de website Borstfiguranten.be kunnen vrouwen die borstvoeding geven zich inschrijven voor figurantenwerk en castingverantwoordelijken kunnen met hen in contact komen.

Het idee hierachter? Als er meer borstvoeding gevende vrouwen in series en films verschijnen, zullen we met z'n allen meer wennen aan dit beeld. Op lange termijn zou dit eraan bij kunnen dragen dat steeds meer mensen het gaan zien voor wat het is: iets heel natuurlijks wat er gewoon bij hoort. Volgens de World Health Organization (WHO) zouden we onze kinderen minstens twee jaar lang borstvoeding moeten geven. Maar hoe moet dat dan als er raar over gedaan wordt als je op een bankje in het park je huilende, hongerige uk wilt gaan voeden?

Een super goed initiatief dus van Kind en Gezin, dat wat mij betreft ook in Nederland toegepast mag worden. Borstvoeding is gezond, heel natuurlijk en net zo normaal als het geven van een flesje. Dus laten we pleiten voor met enige regelmaat borstvoedende mama's in Hotel Dendermonde in GTST. 

Wat vind jij van deze campagne? Zou jij je opgeven als borstfigurant?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Betty (31) is voormalig hoofdredacteur van BabyBytes. 

Ze woont in Amsterdam, is getrouwd en moeder van een zoon (september 2014) en een dochter (mei 2016). 

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden