Mooi: vader legt uit waarom hij nog steeds klaarstaat voor zijn ex

Mooi: vader legt uit waarom hij nog steeds klaarstaat voor zijn ex

Het is niet wat je graag wil als je samen kinderen hebt: scheiden en dan op voet van oorlog staan. Deze vader pakt het heel anders aan. Ook nu hij is gescheiden, blijft hij klaarstaan voor zijn ex.

Vader Billy Flynn Gadbois poste op zijn Facebook dat hij vroeg opstond om bloemen, kaarten en ontbijt te regelen, zodat zijn kinderen hun moeder, zijn ex-vrouw, op haar verjaardag konden verrassen op haar verjaardag.

Lees ook:
Aangrijpend verhaal: scheiding door de ogen van een vader

Voorbeeld

“Regelmatig wordt me gevraagd waarom ik dit altijd voor haar doe. Dat stoort me. Dus vandaar dit bericht. Ik voed twee kleine mannen op. Het voorbeeld dat ik ben en hoe ik met hun moeder omga is belangrijk voor hun eigen ontwikkeling en hoe ze zelf later vrouwen behandelen en hoe ze in relaties staan.”

Tegen Today.com legt Billy uit: “We besloten dat we veel moeite gingen doen voor co-ouderschap. We vinden het heel belangrijk om aan de kinderen te laten zien dat we elkaar respecteren en dat om elkaar blijven geven. Kinderen willen hun ouders graag verzorgen, maar dat kunnen ze soms niet alleen. Als het bijvoorbeeld Moederdag is en de kinderen hebben niets om te geven aan hun moeder… Dat voelt niet zo fijn natuurlijk.”

Maar het werkt ook andersom. Op Vaderdag zorgt zijn ex ervoor dat hun kinderen (van 4  en 8 jaar) voor hem een cadeautje hebben.

En natuurlijk, het is soms moeilijk op een co-ouderschap vlekkeloos te laten verlopen na een pijnlijke scheiding, maar volgens Billy is het wel heel veel waard om er moeite voor te doen.

Sta jij op goede voet met je partner na een scheiding? Kost dat veel moeite of doen jullie allebei je best om er het beste van te maken voor de kinderen?

Bron: Today.com

Chantal is voormalig online redacteur bij BabyBytes.

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009).

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


 • mamaDDD

  Hier een ex die er alles aan doet om dwars te zitten :-) En dat na meer dan 4 jaar. Hij getrouwd en een baby en dan nog niet kunnen opbrengen om normaal te communiceren met mij ;-)

 • proudmamaof-l,s,l,v

  Zo hoort het:)

 • Sharon

  Ik vind er eerlijk gezegt niets raars aan mijn ex en ik zijn ook maatjes en zorgen nog steeds voor de oudste in gezamelijk overleg en hij zal altijd voor mij klaar staan en andersom.

  Hetzelfde zie ik gelukkig ook gebeuren bij een ander koppel hier op school vd jongste.

  Ouders beseffen vaak niet dat je ooit bewust vd uk hebt gekozen en deze NIET kiest vd andere situatie...so grow a pair and act like adults

 • Soccer-Mom

  Hulde voor deze vader. Daar kunnen vele andere vaders een voorbeeld aan nemen. Ik zie het in mijn vriendenkring teveel voorkomen dat de partners ruzie met elkaar hebben. Dit gaat altijd maar dan ook altijd ten koste van de kinderen. Ik vind ook dat co-ouderschap de standaard moet zijn ivp de ouderwetse regeling dat de moeder de zorg op zich neemt en papa het maar heeft te doen met een weekendje om de twee weken en de helft van de vakanties. De vader wordt regelmatig als opvoeder hierdoor grotendewels of zelfs geheel buiten spel gezet en heeft in feite dus niets meer over de kinderen in te brengen. Schandalig.

 • Mamavandriedametjes

  Er zijn vaders zat die helemaal geen co-ouderschap willen. Mijn ex-man is er zo eentje. Het was in 1,5 minuut beklonken dat dat het niet werd. Hij kan de weekenden om en om goed aan, tussendoor lukt ook nog wel wat, maar om en om... Is pedagogisch gezien niet haalbaar voor m.

  Persoonlijk vind ik co-ouderschap een mooie gedachte, maar zie ik in de praktijk alleen maar slecht uitgevoerde varianten. Doe het dan niet, het moet vooral de kinderen wat opleveren. Dan heb ik liever de stabiliteit voor ze van één huis en papa toch vaak zien en bellen, dan iedere keer dat gewissel...

 • Soccer-Mom

  Uitzonderingen op de regel zijn er altijd maar onlangs is er nog naar voren gekomen dat 80% van alle co-ouderschappen prima werkt. Dat is toch een mooi cijfer.

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50