Moeder laat tatoeage bewerken voor transgender zoon

Moeder laat tatoeage bewerken voor transgender zoon

Ouder zijn van een transgender kind is misschien wel een van de allergrootste uitdagingen waar je als gezin voor kunt komen te staan. Gelukkig gaan deze Canadese ouders geweldig liefdevol om met de transitie van hun (inmiddels) zoon.

De 15-jarige Ace Peace uit het Canadese Calgary legt uit dat hij zich altijd anders voelde als kind. Het was pas tot hij wat ouder was toen hij zich realiseerde dat hij eigenlijk een jongen is die geboren was in een meisjeslichaam, schrijft Babble.com. Een jaar geleden kwam hij ‘uit de kast’ tegenover z’n familie waarop hij kon rekenen op een onvoorwaardelijke steun van z’n ouders. Zijn moeder Lindsay besloot in haar acceptatie en steun nog een stapje verder te gaan.

In de afgelopen tien jaar had Ace’s vader Steve, een tatoeëerder in Calgary, de portretten van hun drie kinderen op de arm van zijn vrouw vereeuwigd. Zoals Lindsay het nu zag was dit kunstwerk wanhopig toe aan een update. De tatoeage van haar oudste zoon liet hem namelijk nog steeds als klein meisje zien en Ace vertelde zijn moeder dat bij het zien van de tattoo hij erg verdrietig werd.

Om Ace’s nieuwe leven ‘volledig weer te geven’, verandere Steve Lindsay’s tatoeage en postte de verbazingwekkende touch-up op zijn Facebook-pagina. Ace is omgevormd van een klein meisje in roze tot een kleine jongen in het blauw, en hij kon niet gelukkiger zijn.

Blijk van onvoorwaardelijke steun
Lindsay’s tattoo-touch-up is niet alleen slim, het is tevens een mooi gebaar dat voor elk transgenderkind ontzettend waardevol zal zijn. Wanneer een kind met zo’n mededeling komt is het één ding om te zeggen dat je hem of haar steunt en accepteert, maar het is nog een stap verder om in het dagelijks leven hiernaar te handelen. Je acceptatie laten zien door middel van acties – bijvoorbeeld het veranderen van je tatoeage of je kind bij zijn/haar nieuwe naam noemen – is een van de beste manieren om te zeggen: “Ik hou van je, no matter what.

Vaker dit soort artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Beeld: Steve Peace Tattoos

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50