Mooi: foto’s laten zien hoe moeder haar eigen baby haalt via keizersnede

Mooi: foto’s laten zien hoe moeder haar eigen baby haalt via keizersnede

Wanneer de 31-jarige Sarah Downs over haar eigen verloskundige Dr Shiri Dutt leest dat ze weleens een 'door moeder geassisteerde keizersnede' uitvoert, wist ze dat ze dit wilde voor haar tweede kind. 

Lees ook:
Geboortefotograaf vindt keizersnede geen bevalling

Bij haar eerste kind had Sarah problemen gekregen tijdens de natuurlijke bevalling, dus voor haar leek een geplande keizersnede waarbij ze zelf mocht ‘assisteren’ een perfecte oplossing. “Ik wilde een persoonlijkere ervaring”, zegt Sarah tegen DailyMail Australië.

En dus ging ze alles regelen. Ze sprak met dr. Dutt, die heel enthousiast was om haar vijfde door moeder geassisteerde keizersnee uit te voeren. Al snel volgden er trainingen om te zorgen dat ze haar kleine op de juiste manier uit haar baarmoeder zou halen. "We hebben geoefend tijdens mijn afspraken in het ziekenhuis en ik had nog een gesprek voordat ik dat mocht gaan doen”, zegt Sarah. “Ik wist wat ik kon verwachten en wat ik moest doen tijdens elke stap in het proces.” Ze lag tijdens de operatie zo dat ze haar keizersnee kon zien.

'Mooiste wat ik ooit heb gedaan'
“Om je eigen baby te halen en de eerste te zijn die haar aanraakt is geweldig”, zegt Sarah. "Een paar keer drukken op mijn buik en toen kwam het hoofdje eruit. Dat deed de verloskundige allemaal. En toen haalde ik haar eruit en legde haar op mijn borst. Het was het mooiste wat ik ooit heb gedaan. Het is zo moeilijk om dat moment te omschrijven toen ik haar in mijn handen had. Ik voelde zoveel emoties op dat moment, ik huilde van geluk."  

Je eigen baby halen is niet geschikt voor iedereen (de procedure is niet geschikt als de baby te groot of te klein is of als er complicaties zijn). Maar Sarah hoopt dat haar verhaal inspirerend is voor andere aankomende moeders die een geplande keizersnee ondergaan en een iets persoonlijkere ervaring willen, als het ziekenhuis het uiteraard toelaat. “Ik kan dit andere vrouwen heel erg aanbevelen.”

Bekijk de foto's hieronder!

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50